Οι μασκότ του τρόμου

Οι μασκότ του τρόμου

Τρωκτικά που τρώνε σάντουιτς, σταφίδες που τραγουδούν, κύβοι με δόντια και βλέννα που περπατάει. Εσείς θα τα επιλέγατε;

Στη διαφήμιση είναι πολύ σημαντικό να προσωποποιείς το προϊόν σου. Ο ένας τρόπος είναι να πληρώσεις έναν διάσημο να το χρησιμοποιήσει ώστε να συνδεθεί το όνομά του με το δικό σου. Ο άλλος είναι να φτιάξεις μια μασκότ που θα συμβολίζει το προϊόν και θα γίνει αυτό ο διάσημος που θα το προβάλλει.

Μερικές φορές, όμως, η μασκότ είναι σκέτη αποτυχία. Ιδού τα εντυπωσιακότερα παραδείγματα.

Οι μασκότ του τρόμου

 

WENLOCK AND MANDEVILLE

Οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ήταν αποτέλεσμα ατελείωτων διαπραγματεύσεων, γραφειοκρατικού πήγαινε-έλα, προσπάθεια να μην αναστατωθεί κανείς από τους χιλιάδες λαούς και κουλτούρες που τυχόν θα έβρισκαν σε αυτές κάτι προσβλητικό. Σαράντα focus groups και 18 μήνες μετά, κατέληξαν σε αυτούς τους μικρούς κύκλωπες που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Οι μασκότ του τρόμου

HAPPY

Όσο τον κοιτάζει κανείς, τόσο αναρωτιέται πώς αυτός ο κύβος με τα γουρλωτά μάτια, τα τεράστια δόντια και τα παράξενα χέρια είναι η νέα μασκότ της McDonald’s. Το κοινό αντέδρασε στα social media με τρόπο όχι και τόσο ενθαρρυντικό -το χαρακτήρισαν από «τρομακτικό» μέχρι ότι μοιάζει «με σαρκοβόρο φυτό-, αλλά η εταιρεία δεν δείχνει να πτοείται. Κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα.

Οι μασκότ του τρόμου

CALIFORNIA RAISINS

Τη δεκαετία του ’80 ένα συγκρότημα που αποτελούνταν από clay animation σταφίδες (stop motion ταινιάκια με ήρωες από εύπλαστο υλικό) σάρωνε στην τηλεόραση διαφημίζοντας τη φίρμα California Raisins. Η σκηνική τους παρουσία έκανε πολλούς να τους παρομοιάσουν με τους συνεχώς γηράσκοντες Rolling Stones.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network