Όμιλος ΟΤΕ: Ισχυρό Δ τρίμηνο, αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση

Όμιλος ΟΤΕ: Ισχυρό Δ τρίμηνο, αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση

Με οδηγό την σταθερή τηλεφωνία ο όμιλος ΟΤΕ μετά από μία δεκαετία παρουσίασε αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση

Σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον ο όμιλος ΟΤΕ κατάφερε το 2017 να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να αυξήσει μερίδια και μεγέθη όπου αυτό ήταν δυνατό. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε το πρωι της Πέμπτης αξιοσημείωτο είναι ότι ο όμιλος κατάφερε να παρουσιάσει σταθερά ετήσια έσοδα 3,9 δισ. ευρώ μετά από 9 χρόνια συρρίκνωσης ενώ στην ελληνική αγορά το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 1%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Δ’ τριμήνου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Με ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, πετύχαμε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, την αύξηση των εσόδων μας σε ετήσια βάση. Τα συνολικά έσοδα του έτους ενισχύθηκαν από τις συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα, όπου οι επενδύσεις μας σε δίκτυα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Είναι στρατηγική μας απόφαση να αυξήσουμε σημαντικά το επενδυτικό μας πλάνο για το 2017. Δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος, καλύπτοντας τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Τα έσοδα της σταθερής Ελλάδας αυξήθηκαν περισσότερο από 2% στο έτος, χάρη στη συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα του VDSL, και της COSMΟΤΕ TV, πετυχαίνοντας το καλύτερο περιθώριο EBITDA που είχαμε ποτέ στην σταθερή Ελλάδας. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, με την τάση της πτώσης των εσόδων από υπηρεσίες να βελτιώνεται στο σύνολο του έτους και ένα ισχυρό περιθώριο EBITDA, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες προκλήσεις. Στην αγορά της Ρουμανίας ο ανταγωνισμός παραμένει έντονος, αλλά αρχίζουμε να βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης.»

Μιχάλης Τσαμάζ
Μιχάλης Τσαμάζ KAPLANIDIS

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Σε επίπεδο Ομίλου, το EBITDA στο σύνολο του έτους ήταν ανθεκτικό, πετύχαμε τον αναθεωρημένο στόχο μας στις ελεύθερες Ταμειακές Ροές, και το καθαρό χρέος μας μειώθηκε περισσότερο από €300 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τονίζοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει προτείνει να αυξηθεί το μέρισμα για το 2016 σε €0,16 ανά μετοχή.»

SHARE:

24Media Network