Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική

Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική

Προχωρούν δύο διαγωνισμοί για την αποχέτευση στην Ανατολική Αττική. Συνεχίζονται οι υπόλοιποι διαγωνισμοί για τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την αποχέτευση στην Ανατολική Αττική, ένα διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Από τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρούν οι δύο, καθώς η ΕΥΔΑΠ με απόφασή της ανακήρυξε προσωρινό μειοδότη για την αποχέτευση σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα και Αρτέμιδα την Άκτωρ με ποσοστό 52%, ενώ για το δίκτυο ακαθάρτων στην Παλλήνη την κοινοπραξία Χ. Κωνσταντινίδης-ΕΛΤΕΡΓΑ με ποσοστό 51,8%.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο βήμα για τα έργα στην Ανατολική Αττική. Παράλληλα συνεχίζονται οι υπόλοιποι διαγωνισμοί για τον Βιολογικό Καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή με τίτλο “Συλλογή, Επεξεργασία Αστικών Λυμάτων Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση – Διάθεση Επεξεργασμένων Εκροών”.

Εδώ έχουμε στον ένα διαγωνισμό τα δίκτυα συλλογής και μεταφοράς Σπάτων-Αρτέμιδας (ανάδοχος η Ακτωρ με 55%) και στον δεύτερο που αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές Πικερμίου, Ντράφι, Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 42,40 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΑΠ 34,2 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 31 του ίδιου μήνα. Όλα τα έργα έχουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συνολικά αναμένεται να δαπανηθούν 257 εκατ.ευρώ με σκοπό τη δημιουργία δικτύου μεταφοράς λυμάτων μήκους 430χλμ με 18.000 εξωτερικές διακλαδώσεις. Όλα τα παραπάνω έργα είναι μέρος του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος 1 δισ.ευρώ που ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η ΕΥΔΑΠ. Το κύριο μέρος των έργων αφορά στην Ανατολική Αττική όπου η ΕΥΔΑΠ ΑΕ προγραμματίζει 400 χιλιάδες νέες συνδέσεις και εκτελεί ή έχει προγραμματίσει έργα ύψους 650-700 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα έργα στην Ανατολική Αττική η ΕΥΔΑΠ ΑΕ προχωρά και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και στην αντικατάσταση 100 χιλιάδων υδρομετρητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα