Scoot: Ξεκινάει πτήσεις Αθήνα – Λάος μέσω Σιγκαπούρης με 200 ευρώ

Scoot: Ξεκινάει πτήσεις Αθήνα – Λάος μέσω Σιγκαπούρης με 200 ευρώ

Η θυγατρική της Singapore έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην σύνδεση της Αθήνας με την Άπω Ανατολή και την Αυστραλία καθώς έχει μεταφέρει πάνω από 130.000 επιβάτες από το 2017

Οταν το 2017 η Singapore Airlines επέστρεφε στην ελληνική αγορά μέσω της θυγατρικής της, της low cost Scoot, λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι έναν τέτοιο εγχείρημα θα στέφονταν με επιτυχία. Όμως σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια η αεροπορική έχει πετύχει να μεταφέρει πάνω από 130.000 επιβάτες, ενώ το δρομολόγιο έχει πραγματοποιηθεί με μέση πληρότητα άνω του 80%. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μερικοί από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των επιβατών από Αθήνα ήταν η Σιγκαπούρη, το Πουκέ, το Μπαλί, η Μπαγκονγκ, η Μελβούρνη, το Σύδνεϋ. Ειδικά για τους τελευταίους δύο, που αφορούν κυριώς την ελληνική ομογένεια, η Scoot κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις εταιρείες του Αραβικού Κόλπου που μονοπωλούσαν την συγκεκριμένη αγορά.

Από την Τετάρτη η Scoot έχει ξεκινήσει την προπώληση των εισιτηρίων για τις πτήσεις από την Αθήνα προς το Λάος μέσω Σιγκαπούρης, με ειδικούς χαμηλούς ναύλους ενόψει της έναρξης του νέου δρομολογίου της προς τις πόλεις Vientiane και Luang Prabang.

Oι καταράκτες Kuang Si , κοντά στην πόλη Luang Prabang town στο Λάος. Elena Ermakova

Οι ειδικοί ναύλοι που ξεκινούν από 200 ευρώ για απλή μετάβαση από την Αθήνα προς την Vientiane ή την Luang Prabang μέσω Σιγκαπούρης, ισχύουν μόνο για το διάστημα 13 – 26 Φεβρουαρίου 2019.

Το νέο δρομολόγιο της Scoot θα εξυπηρετείται με αεροσκάφη Airbus Α-320 τρεις φορές την εβδομάδα σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Σιγκαπούρη για την Luang Prabang και στη συνέχεια για την πόλη Vientiane για να καταλήξει και πάλι στη Σιγκαπούρη. Τα δρομολόγια Αθήνα – Σιγκαπούρη πραγματοποιούνται με τα ευρύχωρα αεροσκάφη 787 Dreamliners.

Elephant trekking στο βόρειο Λάος Sasin TIPCHAI

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν αρχικά μέρος του δικτύου της SilkAir, επίσης εταιρίας του Ομίλου Singapore Airlines. To δρομολόγιο μεταβιβάστηκε στη Scoot, η οποία από τον Απρίλιο του 2019 θα είναι πλέον η μόνη εταιρία που θα ενώνει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το Λάος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πόλεις Luang Prabang και Vientiane θα αποτελέσουν τους δυο πρώτους από τους 16 νέους προορισμούς που πρόκειται να προστεθούν στο δίκτυο της Scoot αυτή τη χρονιά και περιλαμβάνουν το Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία.

Ο κ. Lee Lik Hsin, CEO της Scoot, ανέφερε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Λάος στο δίκτυό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πόλεις Vientiane και Luang Prabang θα ενισχύσουν τις επιλογές που προσφέρει η Scoot ως αερομεταφορέας μακρινών αλλά προσιτών πτήσεων στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που αναζητούν στην Ασία αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν από εμάς ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς το 2019 σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο δίκτυό μας νέους προορισμούς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα