Skroutz: Η CVC Capital Partners απέκτησε μερίδιο στην ελληνική εταιρεία

Skroutz: Η CVC Capital Partners απέκτησε μερίδιο στην ελληνική εταιρεία
skroutz.gr

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις Skroutz και CVC έδωσαν τα χέρια για απόκτηση μειοψηφικού πακέτου στην τεχνολογική εταιρεία. Ποια είναι η CVC.

Η Skroutz ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε συμφωνία με την CVC Capital Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, για την απόκτηση από την τελευταία μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Η νέα αυτή συνεργασία με την CVC Capital Partners – αποτέλεσμα συζητήσεων που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 – διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρίας για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυναμική της ομάδας της Skroutz για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Άνω του 20% η συμμετοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες του news24/7 η συμμετοχή της CVC είναι άνω του 20% ενώ δεν αλλάζει κάτι, τουλάχιστον προς το παρόν, στην διοικητική ομάδα της Skroutz. Παράλληλα διατηρεί τις μετοχές της στην ελληνική εταιρεία το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge που εισήλθε το 2018.

Ποια είναι η CVC Capitals Partners

H ιδιωτική εταριεία διαχείρησης ιδιωτικών κεφαλαίων έκανε αισθητή την παρουσιά της στην χώρα μας πριν από περίπου δύο χρόνια όταν εξαγόρασαν από την MIG το εμβληματικό νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο σημαντικές εξαγορές στον χώρο της υγείας, αυτές τους Ιασώ General και του νοσοκομείου Metropolitan.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα το News24/7 το επενδυτικό κεφάλαιο απέκτησε τις μαρίνες σε Ελλάδα και Βαλκάνια της τουρκικής Dogus ενώ είναι ανάμεσα στους βασικούς υποψηφίους για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου της "Skroutz"

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα».

Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα σε πάνω από 4.500 ηλεκτρονικά καταστήματα. Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα