Σούπερ Μάρκετ: Νέο ωράριο από σήμερα – Ποια και πού θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές

Σούπερ Μάρκετ: Νέο ωράριο από σήμερα – Ποια και πού θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές
Γυναίκα στο σούπερ μάρκετ στην εποχή του κορονοϊού Shutterstock

Τέλος μπαίνει στο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ που είχε γνωρίσει διάφορες αυξομειώσεις την περίοδο του κορονοϊού. Σε εφαρμογή και το τουριστικό ωράριο που επιτρέπει το άνοιγμα καταστημάτων και τις Κυριακές.

Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα Δευτέρα (11/05) για το ωράριο των σούπερ μάρκετ το οποίο είχε αυξομειωθεί ουκ ολίγες φορές την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Καθώς έχει παύσει πλέον από το Σάββατο 9 Μαΐου το διευρυμένο ωράριο που είχε ανακοινωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από αύριο τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στο γνωστό 08:00 – 21:00 για τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 για τα Σάββατα.

Η αλλαγή αφορά μόνο το ωράριο καθώς θα συνεχίσουν να ισχύουν όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί (π.χ. αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα) που είχαν επιβληθεί στην προσπάθεια περιορισμού στην διάδοση του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της επιστροφής στο παλιό ωράριο ήταν τόσο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ όσο και οι εργαζόμενοι. Πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ είχε καταγράψει ότι μόλις το 0,1% του αγοραστικού κοινού επισκέπτονταν τα καταστήματα μεταξύ 07:00 και 08:00 το πρωί.

Ανοιχτά τις Κυριακές

Η τρίτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα σε συνδυασμό ότι έχουμε περάσει και στο θερινό – τουριστικό ωράριο αναμένεται να αναθερμάνει και την κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ όπου αυτή επιτρέπεται. Υπενθυμίζεται ότι με το συμπληρωματικό μνημόνιο που είχε περάσει από την προηγούμενη Βουλή το 2017 προβλέπεται η λειτουργία καταστημάτων – μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ -από Μάιο έως Οκτώβριο όλες τις Κυριακές πλην μίας τον Αύγουστο.

Η απόφαση αφορούσε περιοχές όπως είναι το σύνολο του Δήμου Αθηναιών, τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας που είχαν ακολουθήσει τα περισσότερα σούπερ μάρκετ κατά την κυριακάτικη θερινή λειτουργία τους ήταν αυτό του 11:00 – 18:00.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα