Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα 19/4 θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα – Τι ισχύει με όριο πελατών

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα 19/4 θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα – Τι ισχύει με όριο πελατών
Πολυκατάστημα - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

O ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας των πολυκαταστημάτων. "Τα self test ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων" θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα πορευτούμε προς τον Μάιο", είπε.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα (19/4) θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι είναι εμπορικά κέντρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊου, τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ό,τι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά.

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπάρχουν αλλαγές ως προς τον πληθυσμό που μπορούν να δεχτούν τα καταστήματα. «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Αναφορικά με τα self test ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να τα φέρει στην διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία και επεσήμανε πως τα self test, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων συν ο καιρός θα είναι τα εργαλεία που θα πορευτούμε προς Μάιο.

Σχετικά με το πού θα επεκταθούν τα self test σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία.

Τι αλλάζει από σήμερα στο λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου, με συγκεκριμένη κατηγορία μεγάλων καταστημάτων να παίρνει το «πράσινο φως», φέρνουν από σήμερα οι νέοι κανονισμοί.

Οι τελευταίες αποφάσεις των ειδικών για το λιανεμπόριο έδωσαν τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα, με μια εβδομάδα καθυστέρηση, τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ψώνια στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με click inside, με την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ραντεβού. Επιπλέον, παραμένει η δυνατότητα για click away, δηλαδή την παραλαβή προϊόντος και πληρωμή εκτός του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά κέντρα (malls) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά. Η μετακίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με την αποστολή μηνύματος SMS στο 13032.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα