Το "μυστικό" της Σκλαβενίτης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Πώς η κουβέντα ενός μικρού παιδιού οδήγησε τα αδέλφια Σκλαβενίτη να μην προχωρήσουν τελικά στο άνοιγμα των καταστημάτων τους Κυριακή

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο η διοίκηση της Σκλαβενίτης είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να σπάσει ένα από τα δεν, που την χαρακτηρίζουν και την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Ο λόγος για το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ της, την Κυριακή.

Όπως είχε αποκαλύψει το News24/7 η “μνημονιακή” απαίτηση των τραπεζών που στήριξαν οικονομικά την εξαγορά της Μαρινόπουλος, σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα που έδινε η απόκτηση των μεγάλων καταστημάτων της Carrefour και της ψήφισης από την κυβέρνηση για άνοιγμα των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές 30 Κυριακές, είχε βάλει σε δεύτερες σκέψεις την οικογένεια Σκλαβενίτη.

Απόφαση ενός λεπτού

Το τι συνέβη και οι σκέψεις αυτές δεν έγιναν πράξη, έγινε γνωστό πριν από ένα μήνα, όταν ένας συνεργάτης του Ομίλου στον επικήδειο του στην εξόδια ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη αποκάλυψε το “μυστικό” που κρυβόταν πίσω από την απόφαση. Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε. (...) Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στην ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. «Να γίνει αυτό που είναι σωστό», αυτό έλεγες πάντα, και πάντα με μία καθηλωτική απλότητα.

Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδιασμό μίας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο. (...)

Η απόφαση του «δεν ανοίγουμε τις Κυριακές». Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου. Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε. Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει «γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας». Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. «Δεν ανοίγουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σούπερ Μάρκετ, Σκλαβενίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποια καταστήματα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά σήμερα (και ποια όχι)

Σκλαβενίτης: Πού θα ανοίξει (κατ' εξαίρεση) αυτή την Κυριακή

SHARE:

24Media Network