Βόρειοι και Νότιοι: Ξέσπασε 'εμφύλιος' στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος

Βόρειοι και Νότιοι: Ξέσπασε 'εμφύλιος' στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων στην Μαρινόπουλος, άναψε φωτιές. Απάντηση με βαρείς χαρακτηρισμούς από το Σωματείο Εργαζομένων της Μαρινόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ομαλή πορεία μετάβασης της Μαρινόπουλος στη Σκλαβενίτης έχει επιτευχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό, καθώς η διοίκηση της πρώτης είχε καταφέρει να έχει με το μέρος της τους εργαζομένους. Κάτι το οποίο πέτυχε μη απολύοντας προσωπικό και καταβάλλοντας μισθούς (σ.σ. έστω και με καθυστερήσεις και έναντι) σε εποχές πολύ πιο δύσκολες από τη σημερινή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία και καθώς έχει προκύψει καθυστέρηση από εξωγενείς παράγοντες, η μη καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου άνοιξε το χορό για νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στην αλυσίδα. Την Πέμπτη -και σε μεγάλο βαθμό σε απάντηση προς τη χθεσινή ανακοίνωση του κεντρικού σωματείου- προχώρησε σε ανακοίνωση το Σωματείο των εργαζομένων στη Βόρεια Ελλάδα. Το εν λόγω σωματείο, το οποίο στηρίζεται από το ΠΑΜΕ,  με τη σειρά του ζητά την άμεση καταβολή του μισθού Δεκεμβρίου, ενώ κατηγορεί το κεντρικό σωματείο (χωρίς να το κατονομάζει) για εργοδοτική στάση. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 2017 έφτασε και μαζί μ’ αυτό, επανήλθε και η απροσδιόριστη καθυστέρηση στις πληρωμές με τη μη καταβολή του μισθού Δεκεμβρίου. Η αβεβαιότητα (που διαφημίστηκε ότι θα τελείωνε οριστικά) για το τι θα γίνει με τη δουλειά μας, είναι πάλι εδώ. Το Σωματείο Εργαζομένων Μαρινόπουλου Β. Ελλάδας επικοινώνησε τις προηγούμενες μέρες με την εταιρεία για να λάβει μια απάντηση για την κατάσταση. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι η μισθοδοσία δεν καταβλήθηκε διότι εξαντλήθηκαν τα χρήματα της «ενδιάμεσης τραπεζικής χρηματοδότησης». Επίσης ειπώθηκε ότι αν δεν δημοσιευθεί η οριστική απόφαση του σχετικού δικαστηρίου, δεν γνωρίζει εάν και πότε θα καταβάλει τους μισθούς.

Τα παραπάνω είναι η απάντηση της Εταιρείας.

Τα παρακάτω είναι η απάντηση του Σωματείου Β. Ελλάδος και όλων των εργαζομένων της εταιρείας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  Δεν είμαστε ούτε συνέταιροι ούτε μέτοχοι της εταιρείας, ούτε συναινέσαμε σε«υπομονές» και «δε βαριέσαι». Όταν η εταιρεία έβγαζε υπερκέρδη, δεν μας φώναξε να πάρουμε ποσοστά και είμαστε βέβαιοι ότι όταν στο μέλλον θα πιάσει ξανά τα νέα κέρδη δεν θα πάρουμε παρά ένα «φιλικό χτύπημα» στην πλάτη, με βάση και τη νομοθεσία που μαγειρεύουν μαζί κυβερνήσεις και εργοδοσία τους τελευταίους μήνες/χρόνια.

Ο ΕΝΦΙΑ, η ΔΕΗ, τα φροντιστήρια των παιδιών, τα τέλη κυκλοφορίας, το πετρέλαιο και το αέριο δεν κάνουν υπομονή.  Ήδη οι συνάδελφοι απ’ την Αττική, με τις Επιτροπές Αγώνα που δημιούργησαν, μας έδειξαν το δρόμο. Από την άλλη, οι καλοθελητές και οι κλίκες που λειτουργούν σαν γραφεία Τύπου της Εταιρείας και συνιστούν για χιλιοστή φορά «υπομονή» έχουν πλέον ξεμπροστιαστεί στα μάτια 11.000 εργαζομένων. Την ώρα που αγωνιούμε για το μισθό και τις δουλειές μας, συνεχίζουν να μας διασπούν με ασύστολα ψεύδη και χυδαιότητες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποφασίσουν οι ίδιοι, τους τρόπους και τις μεθόδους κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση των μισθών και των θέσεων εργασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

No money - No party στην υπόθεση της Μαρινόπουλος

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της Μαρινόπουλος

Εργαζόμενοι Μαρινόπουλου: Επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες μας

SHARE:

24Media Network