Έρευνα: Οι περισσότεροι αρσενικοί μακάκες είναι αμφιφιλόφιλοι

Έρευνα: Οι περισσότεροι αρσενικοί μακάκες είναι αμφιφιλόφιλοι
Μακάκες Getty Images/iStockphoto

Οι παρατηρήσεις μιας αποικίας μακάκων για τρία χρόνια έδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των αρσενικών είναι ευρέως διαδεδομένη και μπορεί να είναι και ευεργετική για τους δεσμούς της κοινότητας.

Μια νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου διαπιστώνει ότι τα 2/3 των μακάκων είναι «συμπεριφορικά αμφιφυλόφιλοι».

Η νέα μελέτη δείχνει ότι περισσότερα από τα 2/3 των αρσενικών μακάκων πιθήκων έχουν ομόφυλες σεξουαλικές «συμπεριφορές», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι «συμπεριφορικά αμφιφυλόφιλοι».

Για τη μελέτη παρατηρήθηκαν 236 αρσενικοί πίθηκοι μακάκοι στο Πουέρτο Ρίκο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ζώων συμμετείχε σε σεξουαλικές δραστηριότητες με το ίδιο φύλο.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι ομόφυλες σεξουαλικές συμπεριφορές μπορεί να είναι κοινές μεταξύ των ζώων και μπορεί να εξελιχθούν», τόνισε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Jackson Clive, ο οποίος δήλωσε «ελπίζω τα αποτελέσματά μας να ενθαρρύνουν περαιτέρω ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή καθηγητή, Vincent Savolainen, το 72% των πιθήκων εμφάνιζε σεξουαλική συμπεριφορά με το ίδιο φύλο και η συμπεριφορά ενίσχυσε τους δεσμούς της κοινότητας.

«Η αποστολή μας είναι να προωθήσουμε την επιστημονική κατανόηση της συμπεριφοράς των ομοφυλόφιλων ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης των οφελών που φέρνει στη φύση και στις κοινωνίες των ζώων», είπε ο Savolainen.

«Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα η πεποίθηση μεταξύ ορισμένων ανθρώπων, ότι η ομόφυλη συμπεριφορά είναι αφύσικη και ορισμένες χώρες, δυστυχώς, εξακολουθούν να επιβάλλουν τη θανατική ποινή για την ομοφυλοφιλία. Η έρευνά μας δείχνει ότι η ομόφυλη συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα ευρέως διαδεδομένη μεταξύ μη ανθρώπινων ζώων», συνέχισε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα