The Butcher Awards: Οι κρεοπώλες μπαίνουν στην βιτρίνα

The Butcher Awards: Οι κρεοπώλες μπαίνουν στην βιτρίνα

Ο διαγωνισμός The Butcher Awards που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι ο μοναδικός παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποιείται σε ψυχόμενο περιβάλλον, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής

Τη διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού Ομάδων Κρεοπωλών THE BUTCHER AWARDS ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, οι εμπνευστές και διοργανωτές του Διαγωνισμού κ.κ. Στέλιος Μαστοράκος, chef και ιδρυτής της 1ης Πιστοποιημένης Ιδιωτικής Σχολής Κρεοπωλών στην Ελλάδα MEAT PRO και Παναγιώτης Μπελτζινίτης, φωτογράφος και ιδρυτής του εξειδικευμένου στο τρόφιμο στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας SayCheese.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ώρες 11:00πμ – 11:00μμ. Η διαγωνιστική διαδικασία θα διαρκέσει 4 ώρες και θα συμμετάσχουν σε αυτή ομάδες τριών πιστοποιημένων κρεοπωλών ή δύο πιστοποιημένων κρεοπωλών και ενός πιστοποιημένου μάγειρα. Κάθε Ομάδα θα διαγωνισθεί σε ψυχόμενο ειδικά διαμορφωμένο container, προσομοίωση κρεοπωλείου, με ψυγείο – βιτρίνα 2 μέτρων, την οποία θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να διαμορφώσουν εκθέτοντας τις δημιουργίες τους από ομοιόμορφες και ίσες ποσότητες κρέατος.


Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του επαγγέλματος του Κρεοπώλη. «Ο Κρεοπώλης Αλλάζει», τόνισαν οι διοργανωτές, «και τα THE BUTCHER AWARDS ήρθαν για να συμβάλουν στην αποτελεσματική μετάβαση στο κρεοπωλείο της νέας γενιάς».

Ο κος Στέλιος Μαστοράκος επεσήμανε πως τα THE BUTCHER AWARDS έχουν διπλό στόχο: την στήριξη του επαγγέλματος του κρεοπώλη, αλλά και τη σύνδεση του κρεοπώλη με τον καταναλωτή. “Στόχος μας είναι να τα επιτύχουμε και τα δύο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του τομέα του κρέατος και ειδικότερα των κρεοπωλών. Οι επισκέπτες του Διαγωνισμού στις 7 Οκτώβρη θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως ο σύγχρονος κρεοπώλης δεν εκπαιδεύεται μόνο στην τεχνική, αλλά και στην τέχνη και μέρος της είναι και η σχέση με τον καταναλωτή”.

Ο κος Παναγιώτης Μπελτζινίτης αναφερόμενος στην απόφαση του studio SayCheese να είναι συνδιοργανωτής στα THE BUTCHER AWARDS, επεσήμανε τους στενούς δεσμούς της «εικόνας» με την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και τον πολιτισμό. «Μέσα από το φακό καταγράφουμε επί δεκαετίες την εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων», τόνισε, «και αυτή τη στιγμή στον τομέα των κρεοπωλείων συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές». «Επιλέξαμε αυτές τις αλλαγές να μην τις καταγράψουμε απλά οπτικά, αλλά να συμβάλουμε ώστε να συμβούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Η κα Κατερίνα Μπράλιου, διευθύντρια και marketing manager της Σχολής MEAT PRO, ευχαρίστησε τους φορείς που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τα THE BUTCHER AWARDS και όλους τους ανθρώπους του τομέα του κρέατος και της γαστρονομίας γενικότερα που στηρίζουν την διοργάνωση. Αναφερόμενη στην γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, κρεοπώλες, δημοσιογράφους και καταναλωτές να επισκεφθούν στις 7 Οκτωβρίου το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, για να παρακολουθήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία, να διασκεδάσουν με τις παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν live cooking show, stand up comedy, αλλά και ζωντανή μουσική και να συμβάλουν με την ψήφο τους στην ανάδειξη της καλύτερης βιτρίνας.

Η διακεκριμένη σεφ κυρία Ντίνα Νικολάου, η οποία παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι τα κρεοπωλεία είναι ένας κομβικός παράγων στον τομέα της γαστρονομίας και κάθε σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης οποιουδήποτε κρίκου στην αλυσίδα αυτή είναι αξιέπαινη.

Διαγωνισμός με παγκόσμια εμβέλεια

Ο Διαγωνισμός είναι ο μοναδικός παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποιείται σε ψυχόμενο περιβάλλον, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Δύο επιτροπές διασφαλίζουν το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους κρεοπώλες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Δανία, καθώς και η Επιστημονική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ένας κτηνίατρος ένας τεχνολόγος τροφίμων και ένας καθηγητής κρεοπώλης, διασφαλίζουν την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά σε γιγαντοοθόνη την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τα THE BUTCHER AWARDS πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Institute of Meat της Αγγλίας, του ZBC The Danish Meat Trade College της Δανίας, της σχολής κρεοπωλών του Παρισιού Ecole Professionnelle de la Boucherie de Paris, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος – ΕΔΟΚ, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ και της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής “Οι Ταξιάρχες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα