Κακώς έκλεισαν το μικρόφωνο του Πολάκη

Κακώς έκλεισαν το μικρόφωνο του Πολάκη
Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Ο Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει την αντιδημοκρατική κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο στον Παύλο Πολάκη και χαρακτηρίζει "γελοία" τη δικαιολογία ότι ο πρώην υπουργός ήταν "εκτός θέματος".

Στον Παύλο Πολάκη έχω ασκήσει επανειλημμένα κριτική από τις στήλες του News247. Η εξόχως προβληματική στάση του απέναντι στα εμβόλια για τον κορονοϊό, ο ακατάσχετος λαϊκισμός του και οι ύβρεις απέναντι σε συντρόφους του όπως ο Νίκος Φίλης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαμορφώνουν ένα πολιτικό προφίλ που βρίσκεται στους αντίποδες των δικών μου απόψεων σχετικά με το πώς πρέπει να στέκεται κανείς/καμιά στον δημόσιο βίο. Ειδικά οι μάτσο αναφορές του για “τσίγκινα σώβρακα” μου προκαλούν απέχθεια.

Έχω επίσης εκφράσει πολλές φορές την απορία μου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Παύλο Πολάκη. Όλες οι δημοσκοπικές έρευνες, αλλά και η κοινή (πολιτική) λογική υποδεικνύουν ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία διαρκώς γίνεται μεγαλύτερη. Όσο δεν επιλύεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το “ζήτημα Πολάκη”, τόσο αυτό θα μεγεθύνεται.

Τα μικρόφωνα

Όμως όποια γνώμη και αν έχει κανείς για τον κ. Πολάκη, η πράξη του προεδρεύοντος στη Βουλή, Χαράλαμπου Αθανασίου να του κλείσει το μικρόφωνο ενώ ήταν στο βήμα, συνιστά απαράδεκτη ενέργεια που παραβιάζει τις αρχές της δημοκρατίας. Στις δημοκρατίες δεν κλείνουν τα μικρόφωνα στους βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο. Η δικαιολογία ότι ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στη Novartis, μιλούσε εκτός θέματος, είναι γελοία σε τέτοιο βαθμό που συνιστά πρόκληση στη νοημοσύνη μας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί ο προηγούμενος ομιλητής, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης είχε μιλήσει ανενόχλητος για την υπόθεση Novartis, αλλά και γιατί γενικά στη Βουλή οι βουλευτές-τριες δεν διακόπτονται ποτέ ακόμα και όταν αναφέρονται σε άσχετα θέματα. Η Βουλή δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει πεδίο αυθαιρεσίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αντιδημοκρατική λογική

Ασφαλώς η αντιδημοκρατική κίνηση του κ. Αθανασίου σχετίζεται με το πόσο ενοχλούν τη Νέα Δημοκρατία οι αναφορές στο σκάνδαλο Novartis. Ένα σκάνδαλο που επιχειρούν τώρα να βαφτίσουν σκευωρία. Νομίζω όμως ότι η δυσανεξία του προοεδρεύοντος έχει να κάνει κυρίως με την αντιδημοκρατική λογική που διέπει συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το κλείσιμο του μικροφώνου στον Παύλο Πολάκη δεν είναι άσχετο με τη βάναυση παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννα Παπαδάκου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσα στη Βουλή. Ούτε είναι άσχετο με την επιχείρηση ασφυκτικού ελέγχου της Ενημέρωσης που θυμίζει το καθεστώς Όρμπαν στην Ουγγαρία. Και ασφαλώς σχετίζεται με τη νεκρανάσταση ενός εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνισμού από βουλευτές της ΝΔ καθώς και από τους «ιστοριογράφους» του… Twitter.

Όσο περνάει ο καιρός και η δημοτικότητα της κυβέρνησης φθίνει, τόσο θα ενισχύεται η αντιδημοκρατική λογική που θυμίζει την παλιά Δεξιά τύπου ΕΡΕ. Μια λογική αυθαιρεσίας και αυταρχισμού που κλείνει τα μικρόφωνα στις ελευθερίες όλων μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα