Απειλείται η υγεία; Να κάνουμε μια δημοσκόπηση…

Απειλείται η υγεία; Να κάνουμε μια δημοσκόπηση…
Ανακοίνωση νέων μέτρων απο τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν μέρα παρά μέρα έρευνες της κοινής γνώμης, οι γνωστές μας δημοσκοπήσεις. Χωρίς αυτές δεν κάνουν ούτε βήμα. Αυτές τις μέρες πήραν μια δημοσκόπηση λίγο διαφορετική. Δεν έλεγε ότι η κυβέρνηση σκίζει παντού, ότι η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με είκοσι μονάδες και ότι ο… Λοβέρδος είναι φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ(αυτό είναι κατάλοιπο της προηγούμενης φάσης). Όλα αυτά τα ξέρουν πια και δεν τους κάνουν εντύπωση. Αλλά η φρέσκια έρευνα ήταν ακόμα πιο ενθαρρυντική. Ιδού ορισμένα από τα ευρήματά της:

Πρώτον, η πανδημία έχει τελειώσει! Οι ερωτώμενοι συμφωνούν απολύτως με τον κυβερνητικό βουλευτή , ο οποίος κήρυξε από το καλοκαίρι κιόλας «το σύντομο τέλος της πανδημίας». Ε, δεν πρωτοτυπούσε και πολύ ο βουλευτής. Ακολουθούσε πιστά την πρωθυπουργική γραμμή. Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε με περισσή αυτοπεποίθηση σε συνέντευξή του στον Σκάι: «Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ»! Ελπίζουμε στην επόμενη συνέντευξη που θα του πάρουν να βάλουν αυτό το απόσπασμα , για να γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου.

Δεύτερον(οι δημοσκοπούμενοι λένε ότι) ο αριθμός των 20.000(είκοσι χιλιάδων) θανάτων, τον οποίο έχουμε ξεπεράσει ήδη, είναι μικρός. Γι’ αυτό, δεν χάλασε ο κόσμος αν πεθάνουν μερικές χιλιάδες ακόμα μέσα στις γιορτές, έχουμε περιθώρια μέχρι να γίνουμε Μπέργκαμο.

Τρίτον, ο Τσιόδρας και ο Λύτρας δεν ξέρουν τι τους γίνεται, όταν γράφουν στη μελέτη τους ότι άνθρωποι πεθαίνουν σαν κοτόπουλα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Επίσης, δεν έχουν καμιά σημασία αυτά που λένε για τα υποβαθμισμένα νοσοκομεία της επαρχίας, αφού όλα αυτά τα έχει διορθώσει ο πρωθυπουργός, που «δεν περίμενε τη μελέτη κανενός καθηγητή» για να δράσει.

Τέταρτον(λέει η δημοσκόπηση ότι) η μετάλλαξη Δέλτα δεν κολλάει μέσα στις γιορτές ούτε στα ρεβεγιόν ούτε στα κλαμπ ούτε στα μπουζούκια. Θα κολλάει από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Πέμπτον, ο Αδωνις θα συντρίψει την αισχροκέρδεια στις μάσκες(άγνωστο αν οι ερωτώμενοι χαχάνιζαν, όταν το έλεγαν).

Αφού μελέτησαν, κατά μόνας, τη δημοσκόπηση αυτή, κατόπιν συνεσκέφθησαν οι του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου. Η διοχετευθείσα πληροφορία ότι ο σκιώδης υπουργός Υγείας κ. Σκέρτσος ανέκραξεν «είναι αδιάφορο αν γνωρίζαμε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα» διαψεύδεται ως μη επιβεβαιωνόμενη.

Και μετά ανέθεσαν στον κ. Πλεύρη να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου. Και το έκανε- ο αθεόφοβος!- την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε το ρεκόρ των ρεκόρ στα κρούσματα και την Αττική να βράζει, σε ημέρα με λίγα τεστ. Η «Δέλτα» καλπάζει, αλλά προηγούνται τα μπουζούκια και τα κλαμπ. Αργότερα μπορεί να βγει ο πρωθυπουργός και να μας πει «κάναμε λάθος»(το έχει ξανακάνει…) , αλλά εν τω μεταξύ να έχουν πεθάνει μερικές χιλιάδες ακόμα και τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει.

Και τι πειράζει; Ολο και κάποια δημοσκόπηση θα βγει, που θα τους δικαιώνει σε όλα. Και τότε κάποιος απ’ αυτούς ίσως μας πετάξει κατάμουτρα μια παραλλαγή της μπρεχτικής ρήσης «δουλεύουμε σκληρά, ετοιμάζουμε το επόμενο λάθος μας»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα