Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…

Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…
SOOC

Yπάρχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το επί δεκαετίες μονοκομματικό σύστημα διακυβέρνησης και να δοκιμαστούν οι κυβερνήσεις προγραμματικής συνεργασίας, αλλά τα κόμματα που έχουν την ευθύνη να τις προωθήσουν κάνουν τα πάντα για να τις υπονομεύσουν.

Το χτεσινοβραδινό γεγονός ήταν, φυσικά εκτός από τον ερυθρόλευκο θρίαμβο στον Πειραιά, η γαλάζια πανστρατιά στο Ζάππειο. Όπου σύσσωμη η Δεξιά έστειλε, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, το σαφές μήνυμα: Νυν υπέρ πάντων η διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Αυτό το μήνυμα είναι που ενισχύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ας ψάχνουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης με το φανάρι να βρουν, δήθεν «αποστάσεις» και «αιχμές» των κκ Καραμανλή και Σαμαρά.

Μια σκασίλα την έχει ο Μητσοτάκης αν ο Καραμανλής εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της «λαϊκής» Δεξιάς και ο Σαμαράς της «ακροδεξιάς». Και οι δύο εξυπηρέτησαν τον προεκλογικό του στόχο, που είναι «ενότητα για άλλη μια τετραετία». Και μπροστά σ’ αυτόν τον «ιερό» σκοπό υποχωρεί οτιδήποτε άλλο. Όλοι μαζί παραμέρισαν-και σκέπασαν, σαν τις γάτες που καλύπτουν τις ακαθαρσίες τους- όσα έζεχναν πριν από μερικούς μήνες, αλλά σήμερα ούτε κάν τους μυρίζουν.

Αλήθεια, έπεσε «άπλετο φως» στο έγκλημα των υποκλοπών, όπως ζητούσαν το περασμένο καλοκαίρι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί; Ή όλα θάφτηκαν από την πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή και, με τις ευλογίες του κ. Ντογιάκου, αραχνιάζει η έρευνα σε κάποιο εισαγγελικό συρτάρι;

Αλήθεια, ο κ. Καραμανλής έκανε, έστω χιουμοριστικά, στον κ. Μητσοτάκη την αθώα ερώτηση «τελικά, Κυριάκο, τι έμαθες από τους κοριούς της ΕΥΠ;». Ελάτε τώρα. Φυσικά, δεν την έκανε. Διότι ο Κυριάκος θα του απαντούσε ψυχρά «ξέρεις, Κώστα, ο εξάδελφος Κώστας θα ξαναγίνει βουλευτής, ίσως και υπουργός».

Λοιπόν, το σαφές συμπέρασμα είναι ότι στη χτεσινή φιέστα στο Ζάππειο εμφανίστηκε σύμπασα η Δεξιά ενωμένη στον ένα και μοναδικό στόχο: εκλογική νίκη και νέα τετραετία.

Απέναντί της έχουμε υπάρχει η αντιπολιτευτική Βαβέλ. Έρχονται εκλογές με απλή αναλογική, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το επί δεκαετίες μονοκομματικό σύστημα διακυβέρνησης και να δοκιμαστούν οι κυβερνήσεις προγραμματικής συνεργασίας, αλλά τα κόμματα που έχουν την ευθύνη να τις προωθήσουν κάνουν τα πάντα για να τις υπονομεύσουν. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα χρόνια δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να επιβάλει μια τέτοια ατζέντα συνεργασίας, τα άφησε όλα για την προεκλογική περίοδο. Όπου τρέχει να απολογείται τη μια για τις «Δήμητρες» του Βαρουφάκη και την άλλη για τις «εμπνεύσεις» του Τσακαλώτου.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μπλέξει με την ακατανόητη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη «ούτε ούτε». Και δεν ξέρει να πει στους ψηφοφόρους με ποιους θα φτιάξει τη «σοσιαλδημοκρατική» κυβέρνηση που ευαγγελίζεται. Θέλει οι ψηφοφόροι του να πάρουν «γουρούνι στο σακί» στις 21 Μαίου.

Επιπλέον, δεν σας κάνει εντύπωση ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκαν με τις πρωτοφανείς προειδοποιήσεις για επαπειλούμενη νέα χρεοκοπία από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Αλέκο Παπαδόπουλο, που κάνουν σκόνη το αφήγημα Μητσοτάκη περί οικονομίας που «πετάει» και άλλες προπαγανδιστικές μπούρδες;

Συμπέρασμα προφανέστατο και αδιαμφισβήτητο: σύμπασα η ΝΔ είναι ταυτισμένη με την επιδίωξη Μητσοτάκη για την πάση θυσία διατήρηση της εξουσίας. Και γι’ αυτό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αντίθετα, οι άλλοι ακολουθούν την(καταστροφική) συνταγή της Γραφής «μωραίνει Κύριος όν(ους) βούλεται απολέσαι»…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα