Νεοσμυρνιώτης τραυμάτισε ξαπλωμένος πέντε αστυνομικούς – Ντροπή του!

Νεοσμυρνιώτης τραυμάτισε ξαπλωμένος πέντε αστυνομικούς – Ντροπή του!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Ν.Σμύρνης κατοίκων της περιοχής, για την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τον ξυλοδαρμό πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου μετακίνησης σε οικογένεια που καθόταν στην πλατεία Eurokinissi

Μια βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετατράπηκε σε αστυνομικό μυθιστόρημα με επίθεση "30 αόρατων αντιεξουσιαστών". Το μόνο αληθινό ήταν το ξύλο σε αθώους πολίτες.

O τίτλος περιέχει τόση αλήθεια, όση και η διαρροή της αστυνομίας το μεσημέρι της Κυριακής, που μεταδόθηκε δυστυχώς αμάσητη από διάφορα ΜΜΕ για “ενέδρα 30 ατόμων κατά αστυνομικών στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης“.  Έλειπε το “οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή” και ελπίζουμε να προστεθεί σε επόμενη ψευδή διαρροή, για να μη χαλάνε οι παραδόσεις.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι χάρη στα “έξυπνα μέτρα” για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που διαδέχθηκαν προφανώς “λιγότερο έξυπνα μέτρα”, οι πολίτες μη  μπορώντας να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους, επέλεξαν την πλατεία για μια βόλτα. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται σε όλες τις πλατείες τα Σαββατοκύρικα, χάρη και στην επίσης έξυπνη απογευματινή απαγόρευση.

Οι αστυνομικοί ακολουθώντας το δόγμα μηδενικής ανοχής (σε τι άραγε;), του κ. Χρυσοχοΐδη και εμφανιζόμενοι ως κυβερνητικό φάρμακο δια πάσαν νόσον, έσπευσαν στην πλατεία και άρχισαν να κόβουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν υπήρξαν αντιδράσεις, ακολούθησαν προσαγωγές και έπεσε και το παραδοσιακό ξύλο για να κλείσει όμορφα το Σαββατοκύριακο.

Επειδή η βία και οι προσαγωγές σε οικογένειες και ανθρώπους πιεσμένους από τη ζοφερή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, δεν κάνουν καλό στην εικόνα της κυβέρνησης, έπρεπε να εφευρεθεί κάτι που να δικαιολογεί την συμπεριφορά των αστυνομικών. Έτσι ανακαλύφθηκε μια “ομάδα 30 ατόμων που τα ξεκίνησε όλα”.

Πολλά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση με τον ίδιο στρογγυλό αριθμό επιτιθέμενων στον τίτλο, διότι παρά τον αιφνιδιασμό των αόρατων επιτιθέμενων, κάποιο όργανο της τάξης, ευτυχώς πρόλαβε να τους μετρήσει με ακρίβεια.

Έτσι από τους “ιπτάμενους αντιεξουσιαστές”, περάσαμε στους “αόρατους αντιεξουσιαστές”, οι οποίοι σύμφωνα με τη διαρροή, “επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα”, στήνοντας ενέδρα.

Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο βέβαια, κουκουλοφόρους, πέτρες και ξύλα δεν είδαμε. Αντίθετα είδαμε πολίτες περικυκλωμένους από αστυνομικούς, καθώς και αστυνομικούς να χτυπούν έναν άνδρα πεσμένο, που δεν προέβαλε αντίσταση.

Ας αφήσουμε στην άκρη, τη μηδενική συνοχή των μέτρων που ανακοινώνονται και δημιουργούν από σύγχυση μέχρι συνωστισμό. Ας αφήσουμε στην άκρη το ποιοι έδωσαν το σήμα για την ανυπακοή των πολιτών, με σούζες στην πάρνηθα και γλέντια στην Ικαρία. Χιλιοειπωμένα και γνωστά.

Αν συνεχιστεί όμως αυτός ο συνδυασμός βίας και προπαγάνδας σε κάθε γειτονιά, οι ίδιοι οι νοικοκυραίοι, θα τα βάλουν με αυτούς, που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν.

Καλό θα είναι να προσέξουν οι αλαζόνες καβαλάρηδες των δημοσκοπήσεων, διότι οι πολίτες είναι ήδη αγχωμένοι, φοβισμένοι και μπερδεμένοι. Αν αρχίσουν να τρώνε και ξύλο στις πλατείες, επειδή η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα με τα SMS και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, δεν θα έχουν καμία ψυχραιμία όταν το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης χτυπήσει σε λίγο καιρό.

Όταν δηλαδή αποκαλυφθεί ότι οι πανηγυρισμοί για το 8,2% της ύφεσης, κρύβουν από πίσω τους μια τραγωδία με ανεργία, λουκέτα και άδεια στομάχια, η οποία θα προστεθεί στην υγειονομική τραγωδία, που ζούμε εδώ και ένα χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα