Βρώμικες (νεοναζιστικές) μπίζνες

Βρώμικες (νεοναζιστικές) μπίζνες
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα; του Εφετείου Αθηνών. Το δικαστήριο εξετάζει τη δικογραφία για την επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις ξεκίνησαν με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη(φωτό), μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τα σκοτεινά συμβόλαια των επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας έρχονται στο φως με την καταγγελία των μεταλλεργατών για τις υπόγειες διασυνδέσεις της Χ.Α. με μεγαλοεργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Μερικές “συμπτώσεις” είναι περίεργες. Μιλάει σε συγκέντρωση “ψηφοφόρων” του ο Λαγός της γνωστής εγκληματικής συμμορίας, δηλώνοντας ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων “με όλα αυτά τα θέματα που υπάρχουν με τους Αιγύπτιους”, και λίγες ώρες αργότερα 20 άτομα που “φώναζαν Χρυσή Αυγή” επιτίθενται σε Αιγύπτιους αλιεργάτες τραυματίζοντας τον ένα πολύ σοβαρά.

Ένα χρόνο αργότερα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, σε άλλη συγκέντρωση “ψηφοφόρων” του, μιλάει πάλι ο ίδιος αυτός Λαγός και δηλώνει ότι “οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα”. Ένα μήνα μετά, οργανωμένο τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας επιτίθεται “με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα (καρφιά κλπ)” σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αφισοκολλούσαν τραυματίζοντας εννιά άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, στελέχη του ΠΑΜΕ.

Προφανώς λοιπόν δεν πρόκειται για συμπτώσεις αλλά για αυτό που λέμε, τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους: Στις 8 Αυγούστου 2013, στη συγκέντρωση στο Πέραμα, ο Παναγιώταρος που δήλωνε “το απόστημα του ΠΑΜΕ θα τελειώσει με την αρωγή της Χρυσής Αυγής” και ο Λαγός στον οποίον αναφερθήκαμε πριν, έριξαν τον μαύρο τους σπόρο. Στις 12 Σεπτεμβρίου, το τοπικό πλοκάμι της εγκληματικής συμμορίας υλοποίησε το σχέδιο επιτιθέμενο στα στελέχη του ΠΑΜΕ. Μια αντίστοιχη προσπάθεια των συμμοριτών στη Νίκαια, το ίδιο βράδυ, απέτυχε καθώς τα μέλη του ΚΚΕ διέφυγαν από τον κλοιό.

Διόλου τυχαία, τέσσερις ημέρες μετά, στις 16 Σεπτεμβρίου, σχεδόν πανηγυρίζοντας, ο πυρήνας της νεοναζιστικής οργάνωσης στο Πέραμα οργάνωσε νέα εκδήλωση, όπου “συνδικαλιστές” τους ανακοίνωσαν -καταδεικνύοντας τα “συμβόλαια” και τις διασυνδέσεις- ότι “θα φτιάξουν ένα σωματείο και θα κάνουν συμφωνία με τους εργοδότες να στέλνουν για δουλειά τους δικούς τους και όσους υπογράψουν με μικρότερα μεροκάματα, για να έρθουν δουλειές”.

Για να δέσει μάλιστα καλύτερα το πακέτο, συμπλήρωσαν ότι “θα υποσχεθούν στους εργολάβους ότι δεν θα γίνονται απεργίες” και δεν ξέχασαν να επαναλάβουν τις απειλές τους: “Όποιος θέλει από το ΠΑΜΕ ας έλθει να μας ενοχλήσει”.

Μια ημέρα μετά, σε αυτό το κλίμα και με το συγκεκριμένο γενικότερο πλαίσιο, της προσπάθειας να σβήσει κάθε αντίθετη φωνή και της επίδειξης κτηνώδους δύναμης που εξαργυρωνόταν με τα σκοτεινά συμβόλαια, ο πυρήνας Νίκαιας της νεοναζιστικής συμμορίας, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Χτες, ρίχνοντας λίγο ακόμα φως στις παρακρατικές διαδρομές, ο πρόεδρος των μεταλλεργατών Πειραιά, στη δίκη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, κατονόμασε ως εντολείς και χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής πέντε εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ανοίγοντας έτσι ένα ακόμη κεφάλαιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι λαλίστατοι κατά τα άλλα επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά, επειδή προφανώς το ζήτημα καίει, έκαναν κυριολεκτικά την πάπια.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα