Γιατί ούτε χωρίς τον Ζακ δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Γιατί ούτε χωρίς τον Ζακ δεν υπάρχει Δικαιοσύνη
Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο Eurokinissi

Η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση είναι βεβαίως πολύ σημαντική, ωστόσο δικαίωση πρέπει να αποδοθεί και για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Η 7η Οκτωβρίου ήταν ημέρα χαράς για κάθε δημοκράτη πολίτη καθώς καταδικάστηκε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της “κυρίας” εισαγγελέως, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, κρατά ζωντανή την ελπίδα ότι θα αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη.

Όμως σήμερα ξεκίνα μία ακόμη σημαντική δίκη: Αυτή για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Δεν τον δολοφόνησε μία ναζιστική εγκληματική συμμορία. Τον δολοφόνησε όμως το μίσος για τον “διαφορετικό” και τον ξένο, για τον αδύναμο, για τον φτωχό. Τον δολοφόνησε το ίδιο μίσος που τρέφει το ναζισμό.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δίνει ευλόγως τη μάχη της για τη δικαίωση του Ζακ. Όμως αυτό δεν είναι θέμα μόνο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Διότι σε εκείνο το “κοσμηματοπωλείο” παραβιάστηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου. Και εάν παραβιάστηκε μία φορά, μπορεί να συμβεί και στον καθένα από εμάς, μπορεί να συμβεί και σε εσένα.

Υπήρξε επίσης μία σκόπιμη προσπάθεια παραπληροφόρησης από τους δράστες και από την απολύτως συνένοχη Αστυνομία. Διαρροές σε ΜΜΕ με στόχο την ενεργοποίηση συντηρητικών αντανακλαστικών των λεγόμενων νοικοκυραίων.

Οι τοξικολογικές όμως ήταν καθαρές. Και αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι, που βολικά εκ των υστέρων “βρέθηκε”, δεν υπήρχαν.

Και να ήταν θετικές για ουσίες οι εξετάσεις, δε θα άλλαζε τίποτε στην ουσία. Και να ήταν υπό την επήρεια, μόνο τέρατα χτυπούν έναν αδύναμο, πεσμένο στο πάτωμα. Αλήθεια πότε έγινε το μαγαζάκι και τα λεφτουδάκια του οποιουδήποτε πιο σημαντικά από μία ανθρώπινη ζωή; Πότε ξέχασαν οι ευσεβείς χριστιανοί ακόμη και το “οφθαλμόν αντί οφθαλμού” και αποφάσισαν να το αντικαστήσουν με το “η ζωή σου για την περιουσία μου”;

Και μετά βγήκε σεργιάνι το φασιστότσουρμο. Το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, το οποίο ήταν καταπέλτης για τους οκτώ άνδρες της ομάδας Δίας που ενεπλάκησαν, μία από τις σπάνιες φορές που σε αυτή τη χώρα ΕΔΕ κατέληξε σε απόδοση ευθυνών και δη σε υπόθεση αστυνομικής βίας, δεν άρεσε σε ορισμένους, που θέλουν τους αστυνομικούς “μπασκίνες” για να μπορούν να τους ελέγχουν. Όπως ο νυν υπουργός Ανάπτυξης (αν και πλέον σχεδόν άνευ χαρτοφυλακίου) Άδωνις Γεωργιάδης, που κατέθετε ερωτήσεις για τη διαρροή του περιεχομένου του πορίσματος και όχι για το πόρισμα αυτό καθεαυτό. Διότι το πόρισμα όπως και το ρεπορτάζ του News 24/7 έλεγε την αλήθεια.

Υπάρχει λοιπόν και ένα ακόμη νήμα που συνδέει τις δύο υποθέσεις, της ΧΑ και του Ζακ: Οι πυρήνες του σκότους μέσα στην Αστυνομία, η οποία υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύει.

Αλλά ας ελπίσουμε ότι και στην περίπτωση του Ζακ θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα