Έρχεται εφαρμογή που θα μεταφράζει τα νιαουρίσματα σε λέξεις

Έρχεται εφαρμογή που θα μεταφράζει τα νιαουρίσματα σε λέξεις
shutterstock

Πρώην μηχανικός της Amazon αποκωδικοποίησε τα νιουρίσματα, μεταφράζοντάς τα σε λέξεις, μέσω μιας καινοτόμας εφαρμογής που θα λειτουργεί εξατομικευμένα.

Ένας πρώην μηχανικός της Amazon προσπάθησε να απαντήσει σε μια ερώτηση που έχουν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών: Τι προσπαθεί να μου πει η γάτα μου;

Ο Χαβιέ Σάντσεζ αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια εφαρμογή που ονομάζεται MeowTalk, μια δημιουργία που υπόσχεται να μεταφράσει τα φωνητικά της γάτας σας σε κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν.

“Δεν είναι μια γλώσσα, ώστε να την μεταφράσουμε. Οι γάτες δεν μοιράζονται λόγια ούτε επικοινωνούν μεταξύ τους”, δήλωσε ο μηχανικός αναφορικά με τα νιαουρίσματα, σύμφωνα με το people.

Μέσω της έρευνας, ο Σάντσεζ και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν εννέα διαφορετικές προθέσεις που προσπαθούν να μεταδώσουν στους ιδιοκτήτες τους. Κάθε μήνυμα έχει τον δικό του τύπο.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από το πρότζεκτ Alexa σε αυτή την έρευνα, ο Σάντσεζ εργάζεται για να αποκωδικοποιήσει τα νοήματα που προσπαθούν να μεταδώσουν οι γάτες, όπως “πεινάω” και “πονάω”. Οι ιδιοκτήτες γάτας που κατεβάζουν την εφαρμογή θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν ένα νιαούρισμα και στη συνέχεια να λάβουν μια μετάφραση του ήχου.

Οι γονείς κατοικίδιων ζώων έχουν στη συνέχεια την επιλογή να τελειοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν την εφαρμογή για να μάθει τα μοναδικά νιαουρίσματα της γάτας τους. Συνεπώς, μπορούν να παρέχουν σχόλια στο Meowtalk σχετικά με την ακρίβεια των μεταφράσεων της εφαρμογής.

“Χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση, το MeowTalk μεταφράζει στιγμιαία το νιούρισμα της γάτα σας σε μία από τις εννέα γενικές προθέσεις του ζώου. Αυτές οι εννέα προθέσεις αντιπροσωπεύουν τις διαθέσεις και τις καταστάσεις της γάτας. Ωστόσο κάθε γάτα έχει επίσης τη δική της μοναδική “φωνή” και “λεξιλόγιο” νιουρισμάτων που υπερβαίνει αυτές τις εννέα γενικές προθέσεις”.

“Μπορείτε να εκπαιδεύσετε την εφαρμογή MeowTalk για να μάθει το μοναδικό λεξιλόγιο της γάτας σας. Όταν δίνετε στην εφαρμογή 5 έως 10 παραδείγματα ενός συγκεκριμένου νιαουρίσματος ( π.χ. “φαγητό”, “άσε με έξω”) η εφαρμογή μπορεί να αρχίσει να αναγνωρίζει αυτό το νιαούρισμα όταν το ακούει”.

Το MeowTalk βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και συνεχώς βελτιώνεται και ενημερώνεται, αλλά το πρωτότυπο είναι διαθέσιμο για λήψη τώρα για συσκευές Apple και Android.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα