Γαλλία: Δύτες βουτούν και καθαρίζουν τα ποτάμια από τα σκουπίδια

Γαλλία: Δύτες βουτούν και καθαρίζουν τα ποτάμια από τα σκουπίδια
Δύτες βουτούν και καθαρίζουν τα ποτάμια από τα σκουπίδια

Όταν διασπάται το πλαστικό, τα συστατικά του είναι επιβλαβή για τα ψάρια και ευνοούν τα βακτήρια και τους ιούς, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές

Με φιάλες πεπιεσμένου αέρα, στολές και βατραχοπέδιλα, δώδεκα Γάλλοι δύτες έχουν αναλάβει μια σημαντική αποστολή: να απομακρύνουν σκουπίδια και όλα τα είδη βαρέων αντικειμένων που ρίχνουν στο ποτάμι οι άνθρωποι.

Για τον σκοπό αυτό, μια οργάνωση εθελοντών πραγματοποιεί περιπολίες. Ο Σέντρικ Φερέιρα, επαγγελματίας δύτης, δήλωσε στο Euronews ότι χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή.

“Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι τα πάντα γύρω του μπορούν να καθαριστούν και να προστατευτούν. Αν ο καθένας κάνει αυτό που του αναλογεί, η φύση θα βελτιωθεί και η πανίδα και η χλωρίδα θα επιστρέψουν στην πόλη”.

 Ο Γκιγιόμ Πετί, που παρακολουθεί από κοντά την αποστολή, μεταδίδει: “Πυροσβέστες εντόπισαν πρώτοι τα αντικείμενα που πετάχτηκαν και τα σκουπίδια, ώστε να βοηθήσουν τους δύτες να τα βρουν σε βάθη που κυμαίνονται από 7 έως 17 μέτρα. Αυτό το σκάφος είναι εδώ για να τους βοηθήσει να ανασύρουν τα βαρύτερα αντικείμενα από το νερό”.

Όπως πολλά άλλα ποτάμια, ο Ροδανός έχει γεμίσει από πλαστικό. Όταν διασπάται το πλαστικό, τα συστατικά του είναι επιβλαβή για τα ψάρια και ευνοούν τα βακτήρια και τους ιούς. Το 80% των απορριμμάτων στη θάλασσα προέρχεται από τη στεριά και περνά μέσα από τα ποτάμια μας. Είναι μια κρυφή, μερικές φορές αόρατη πραγματικότητα, η οποία τελικά θα εμφανιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα