Κορονοϊός – Ισπανία: Δοκιμές για φάρμακο κατά του ιού στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα

Κορονοϊός – Ισπανία: Δοκιμές για φάρμακο κατά του ιού στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα
Το επιβλητικό Camp Nou, έδρα της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να θέσει το "Καμπ Νόου" στη διάθεση των επιστημόνων, στην έρευνα που κάνουν για την κατασκευή ενός αποτελεσματικού φαρμάκου κατά του κορονοϊού.

Αρωγός στην προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να νικήσει τον κορονοϊό είναι και η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής πολιτικής εφημερίδας “El Pais”, μέρος του γηπέδου της καταλανικής ομάδας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας, που μελετά την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης σε προληπτική θεραπεία κατά του Covid-19.

Αυτό που επιδιώκεται να αποδειχθεί είναι αν το φάρμακο αποτρέπει ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή του κορονοϊού από το να νοσήσουν ή τους βοηθά να περνούν πιο ελαφρά την ασθένεια.

“Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορονοϊού στον κόσμο.

Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος για να σωθούν ζωές”, επισήμανε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, Οριόλ Μιτσά, ενώ ο πρόεδρος της διάσημης ισπανικής ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, τόνισε από την πλευρά του:

“Η τύχη της ανθρωπότητας είναι στα χέρια των επιστημόνων και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε στην έρευνα τους για ένα φάρμακο κατά του ιού”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα