ΙΤΑΛΙΑ

Κορονοϊός στην Ιταλία: Καραντίνα σε ρυθμούς Pink Floyd

Κορονοϊός στην Ιταλία: Καραντίνα σε ρυθμούς Pink Floyd
FACEBOOK

Οι Ιταλοί εν μέσω καραντίνας γράφουν ιστορία. Η δημιουργικότητα, η εφευρετικότητα και η αισιοδοξία τους "σπάει" τους τέσσερις τοίχους του σπιιτού και, με τη βοήθεια του διαδικτύου, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

Οι Ιταλοί πλέον έχουν προσαρμοστεί "για τα καλά" στο καθεστώς εγκλεισμού, αφού η χώρα μετράει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες καραντίνας.

Ωστόσο η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητα του κόσμου δεν σταματά και δεν περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους. Με κάθε τρόπο οι πολίτες βγαίνουν στο μπαλκόνι και ενώνουν τις φωνές τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους μοιράζοντας φαγητό σε όσους δεν έχουν και, ουκ ολίγες φορές, οργανώνουν φαγοπότι με τους γείτονες.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται να προστεθεί στα χιλιάδες που δημοσιεύτηκαν και δίνουν μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας. 

Στο εν λόγω ντοκουμέντο βλέπουμε έναν άνδρα, ο οποίος έχοντας βγει στο μπλακόνι εκτελεί με ηλεκτρική κιθάρα το ιστορικό κομμάτι των Pink Floyd "Shine on you crazy diamond" και προκαλεί ανατριχίλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: