Πρόσκοπος κατασκεύασε σετ αποτροπής πνιγμού

Πρόσκοπος κατασκεύασε σετ αποτροπής πνιγμού
13χρονος πρόσκοπος κατασκευάζει σετ αποτροπής πνιγμού YouTube: Inside Edition

Ένα 13χρονο αγόρι δημιούργησε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης με βασικό εξοπλισμό διάσωσης για να αποτρέψει τον πνιγμό στη Φλόριντα και ετοιμάζεται να συνεργαστεί με το δημοτικό συμβούλιο και τους ναυαγωσώστες της πόλης.

Οι ακτές της Φλόριντα μπορεί σύντομα να γίνουν λίγο πιο ασφαλείς χάρη στην ευφυΐα του 13χρονου Kaial Hajik στην παραλία Panama City Beach.

Έχοντας ακούσει για αρκετούς πνιγμούς στον Κόλπο του Μεξικού τα τελευταία χρόνια, ο Kaial, πρόσκοπος και επίδοξος φοιτητής της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας, συνεργάστηκε με τον πατέρα του για να επινοήσει ένα πρωτότυπο κιτ έκτακτης ανάγκης που ονομάζεται “LifeBoKx”.

“Είναι πολύ απλό, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό για να σώσουμε τη ζωή κάποιου”, δήλωσε ο Kaial σε συνέντευξή του στο WJHG.

Το LifeBoKx περιέχει βασικό εξοπλισμό διάσωσης και εκπαιδευτικό υλικό που θα τοποθετηθεί κατά μήκος της ακτής Panama City Beach στην Φλόριντα. Η ιδέα, δήλωσε ο πατέρας του Kaial, Joe Hajik στο CNN, δεν είναι μόνο να σώσει αυτούς που πνίγονται, αλλά και να παρέχει λύση για όσους βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό το κιτ έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει δύο σωσίβια γιλέκα, ένα προσδεμένο σωσίβιο και οπτικά βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένου του “Drowning Chain of Survival”, μια οπτική αναπαράσταση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διάσωσης Ζωής που περιγράφει λεπτομερώς πώς να ανταποκριθεί κανείς με ασφάλεια μπροστά στον κίνδυνο πνιγμού.

13χρονος πρόσκοπος κατασκευάζει σετ αποτροπής πνιγμού (φωτογραφία αρχείου) AP


Ο Kaial και ο πατέρας του λένε ότι η ιστορία του Richard Redman είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τη δημιουργία του LifeBoKx. Ο Redman πνίγηκε στην παραλία Panama City Beach το 2019 προσπαθώντας να σώσει ένα παιδί από πνιγμό.

“Αυτό που είδαμε είναι ότι δεν κινδυνεύουν μόνο οι άνθρωποι που πνίγονται. Στην πραγματικότητα, όσοι προσπαθήσουν να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους, είναι αυτοί που καταστρέφονται”, δήλωσε ο Joe Hajik στο CNN.

Το LifeBoKx είναι απλώς μια ιδέα προς το παρόν, αλλά η ομάδα πατέρας-γιος οραματίζεται να τοποθετήσει τα κιτ έκτακτης ανάγκης σε όλη την ακτή του Panama City Beach. Σε κάθε κιτ θα εκχωρηθεί ένα ειδικό αναγνωριστικό για τη διευκόλυνση της ταχύτερης απόκρισης από ναυαγοσώστες και προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Οι πνιγμοί στην περιοχή έχουν αυξηθεί με την πάροδο των ετών, με 10 πνιγμούς το 2018 και 12 το 2019. Φέτος, η παραλία Panama City Beach έχει δει 8 επιβεβαιωμένους πνιγμούς.

Σε απάντηση, η πόλη εφάρμοσε νέα πρωτόκολλα στις αρχές του έτους, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών δημόσιας εκπαίδευσης, επεκτείνοντας την παρουσία ναυαγοσώστη κατά μήκος των παραλιών.

13χρονος πρόσκοπος κατασκευάζει σετ αποτροπής πνιγμού (φωτογραφία αρχείου) AP


Ο Kaial και ο Joe Hajik παρουσίασαν το LifeBoKx στον διευθυντή της ομάδας για την ασφάλεια της παραλίας και ο διευθυντής της επαίνεσε το κίνητρο πίσω από το έργο, ειδικά από έναν 13χρονο.

“Είναι πραγματικά εξαιρετικό ότι ένας νεαρός άνδρας είδε μια ανάγκη ή πρόβλημα στην κοινότητά του και προσπάθησε να αναλάβει πρωτοβουλία και να κάνει κάτι προληπτικό γι ‘αυτό”, δήλωσε ο διευθυντής καθώς προσέθεσε ότι η ομάδα του θα στηρίξει τον Hajik, προτείνοντας πιθανές βελτιώσεις στο πρωτότυπο.

Αφού παρουσίασαν την ιδέα τους στο τοπικό “Optimist Club of the Beaches”, έναν εθνικό οργανισμό αφιερωμένο στην ενδυνάμωση των νέων, ο Kaial και ο Joe Hajik σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το LifeBoKx σε άλλες ομάδες και τελικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα