Συγκέντρωσαν 1 εκατομμύριο δολάρια για να μάθουν σε κορίτσια να γράφουν κώδικα

Συγκέντρωσαν 1 εκατομμύριο δολάρια για να μάθουν σε κορίτσια να γράφουν κώδικα
Shutterstock

Μια εταιρεία που στηρίζει τις γυναίκες στον τεχνολογικό τομέα συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει νεαρές κοπέλες να μάθουν να γράφουν κώδικα.

Η εταιρεία Erase All Kittens, η οποία στηρίζει τις γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει κορίτσια νεαρής ηλικίας να μάθουν να γράφουν κώδικα στον υπολογιστή.

Η “έλλειψη” των γυναικών στον τεχνολογικό τομέα είναι εμφανής και σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η αμερικανική ΜΚΟ Girls Who Code, οι γυναίκες εκπροσωπούν μόλις το 24% στην επιστήμη των υπολογιστών.

Σύμφωνα με το Newsweek, η έρευνα έδειξε ότι η ανισότητα ξεκινά όταν τα κορίτσια είναι ακόμα στο σχολείο, λόγω ποικίλων λόγων όπως έλλειψη έκθεσης ή έλλειψη ενδιαφέροντος. Ως αποτέλεσμα, πολύ λιγότερα κορίτσια επιλέγουν να σπουδάσουν επιστήμη των υπολογιστών ή να ασχοληθούν με την τεχνολογία σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Η Erase All Kittens, εντόπισε αυτό το πρόβλημα και θέλησε να βοηθήσει τις κοπέλες από όταν βρίσκονται ακόμη σε νεαρή ηλικία. Η εταιρεία δημιούργησε ένα διαδικτυακό παιχνίδι “σε στυλ SuperMario” με σκοπό να διδάξουν στα κορίτσια πώς να κωδικοποιούν.

Σύμφωνα με την εταιρεία το 55% των παικτών του παιχνιδιού είναι κορίτσια και το 95% θέλει να μάθει περισσότερα για την κωδικοποίηση μετά το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα