Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν ναζιστικά σύμβολα στην πλατεία του Λευκού Πύργου

Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν ναζιστικά σύμβολα στην πλατεία του Λευκού Πύργου
Θεσσαλονίκη: Καθάρισαν ναζιστικά σύμβολα στην πλατεία του Λευκού Πύργου voria

Η δημοτική παράταξη "Η Πόλη Ανάποδα" ανέλαβε πρωτοβουλία για καθαρισμό ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων περιμετρικά του Λευκού Πύργου.

Επιχείρηση καθαρισμού ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων που είχαν ζωγραφιστεί με σπρέι σε σημεία περιμετρικά του Λευκού Πύργου οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Η Πόλη Ανάποδα».

Φορώντας γάντια στα χέρια αλλά και μάσκες στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, μέλη του δημοτικού σχήματος πήραν καθαριστικά και σφουγγάρια και έσβησαν κέλτικους σταυρούς και σβάστικες που είχαν αποτυπωθεί σε τοίχους, ΚΑΦΑΟ μέχρι και δέντρα στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Αντώνης Γαζάκης επέρριψε ευθύνες στον δήμο Θεσσαλονίκης που δεν έλαβε κάποια πρωτοβουλία όλο αυτό το διάστημα «για να σβηστούν τα απαίσια αυτά σύμβολα» και εξέφρασε την αλληλεγγύη σύσσωμου του σχήματος προς τους 51 αντιφασίστες που συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να τα καλύψουν στο πλαίσιο αντιφασιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Όχι απλώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα για να σβηστούν αυτά τα απαίσια σύμβολα, αλλά και στην προσπάθεια που έγινε δύο βδομάδες πριν για να σβηστούν, υπήρξαν συλλήψεις και κατηγορίες μέχρι και σε βαθμό κακουργήματος ενάντια σε αντιφασίστες που προσπάθησαν να παρέμβουν στην περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαζάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα τόσο αλληλεγγύης προς τους 51 διωκόμενους που τους φόρτωσαν τον μισό Ποινικό Κώδικα κάνοντας απλώς το αντιφασιστικό τους καθήκον και από την άλλη να στείλουμε ένα μήνυμα μαζί με όλους τους υπόλοιπους αντιφασίστες της χώρας για καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου από το δικαστήριο έτσι ώστε να βρεθούν όλοι αυτοί στη φυλακή όπως τους αξίζει».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα