IDEAS

Ο Λέων Τολστόι σε πίνακα του 1909

Όλοι γνωρίζουμε ότι θα πεθάνουμε, γιατί όμως δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε;

Η μυστηριώδης εμπειρία του υπαρξιακού σοκ όταν συνειδητοποιούμε ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, κάτι που όμως πάντα γνωρίζαμε, η οποία φτάνει στην ουσία του τι είναι να είσαι άνθρωπος.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στον Λίβανο

Γιατί μερικές φορές η πιο ισχυρή πράξη αντίστασης είναι να μην κάνουμε τίποτα

Οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι σε όσους ασκούν το δικαίωμά τους για αντίσταση. Γιατί δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που κάνουμε αλλά και αυτά που δεν κάνουμε, αρκεί να είναι με τον σωστό τρόπο και τους σωστούς λόγους.

Εικόνα από την αποστολή του Apollo 15 στη Σελήνη το 1971

Ξεχάστε την εποχή της πληροφορίας - Όλα πλέον έχουν να κάνουν με τη φήμη

Η μετάβαση από την "εποχή της πληροφορίας" στην "εποχή της φήμης". Πώς η γνώση μας εξαρτάται από τις αναπόφευκτα προκατειλημμένες κρίσεις άλλων ανθρώπων, τους περισσότερους από τους οποίους δεν γνωρίζουμε.

Χριστιανικός ναός

Πόση σημασία έχει αν υπάρχει Θεός

Για τι πραγματικά μιλάμε όταν συζητάμε για την ύπαρξη του Θεού; Οι παρόμοιοι τρόποι σκέψης αλλά η διαφορετική οπτική για το είδος του Θεού.

H αξία του να έχεις παιδί με σύνδρομο Down, σε μια κοινωνία προκαταλήψεων

H αξία του να έχεις παιδί με σύνδρομο Down, σε μια κοινωνία προκαταλήψεων

Η ευημερία των παιδιών με σύνδρομο Down που απειλείται από τις προκαταλήψεις και την μεροληψία, τις οποίες επιτείνουν τα μεγάλα ποσοστά αμβλώσεων εμβρύων που έχουν διαγνωστεί με την πάθηση.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ σε τανκ τον Σεπτέμβριο του 1986

Θα ήταν ο κόσμος πιο ειρηνικός αν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες στην ηγεσία;

Τι δείχνει η ιστορία για τις γυναίκες ηγέτιδες. Ο φόβος της εμφάνισης αδυναμίας που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αντιδράσεις σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και οι γυναίκες που μιμούνται τους άνδρες.

Είσαι πολύ ηθικός για να τρως κρέας. Αλλά πρέπει να εξαφανιστούν οι αγελάδες;

Είσαι πολύ ηθικός για να τρως κρέας. Αλλά πρέπει να εξαφανιστούν οι αγελάδες;

Εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνης, συμπεριλαμβανομένου του συνθετικού κρέατος, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής, απόρροια της ανοδικής τάσης της χορτοφαγίας και του βιγκανισμού. Ποιο είναι όμως το όριο για να μην θεωρηθούμε απάνθρωποι;

Ο Γιόζεφ Στάλιν τον Σεπτέμβριο του 1942

"Τα αστεία πάντα μας έσωζαν": Το χιούμορ την εποχή του Στάλιν

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητα και την σκληρή καταστολή, το γέλιο υπήρχε στους απλούς ανθρώπους και τους κρατούσε όρθιους για να κάνουν αυτό ακριβώς που ήθελε το σταλινικό καθεστώς. Μέχρι να γίνει εγκληματική πράξη.

Γιατί πρέπει να αγγίξεις τα κλειδιά σου για να βεβαιωθείς ότι τα έχεις μαζί σου

Γιατί πρέπει να αγγίξεις τα κλειδιά σου για να βεβαιωθείς ότι τα έχεις μαζί σου

Ποιοι οι λόγοι που εμπιστευόμαστε, σε κάποιες περιπτώσεις, περισσότερο την αφή σε σχέση με την όραση. Τι μας προσφέρει να πιάνουμε ένα αντικείμενο όταν τα μάτια μας μπορούν να μας δώσουν τις πληροφορίες που θέλουμε.

Σταθμός λεωφορείων στη Βόρεια Καρολίνα τον Μάιο του 1940

Πώς οι ΗΠΑ ενέπνευσαν τον Χίτλερ για την αντιεβραϊκή νομοθεσία

Η σχέση της αντιεβραϊκής νομοθεσίας του ναζιστικού καθεστώτος με τον νόμο περί φυλετικών διαχωρισμών των ΗΠΑ. Γιατί στράφηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χίτλερ και οι επιτελείς του.