Γαλλία: Με ειδικές βελόνες για παιδιά, άρχισε ο εμβολιασμός των 12χρονων

Γαλλία: Με ειδικές βελόνες για παιδιά, άρχισε ο εμβολιασμός των 12χρονων
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2021 @ Vincent Thian / Associated Press

Η Γαλλία άρχισε ήδη τον εμβολιασμό των 12χρονων έτσι ώστε να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Ο Περσεβάλ Γκετ, ένας 12χρονος Γάλλος, είναι ένας από τους νεαρότερους πολίτες στην Ευρώπη που εμβολιάζεται κατά της Covid-19 και προκειμένου να προσαρμόσει τη διαδικασία στο νεαρό της ηλικίας του, η νοσηλεύτρια που του έκανε το εμβόλιο, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μια ειδικού μεγέθους βελόνα για παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του πήγε τον Περσεβάλ σε ένα εμβολιαστικό κέντρο κοντά στο Παρίσι σήμερα, την πρώτη ημέρα που η ηλικία καταλληλότητας εμβολιασμού στη Γαλλία μειώθηκε στα 12 έτη, διότι, όπως είπε, όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο συντομότερα οι περιορισμοί κατά της πανδημίας θα αρθούν.

«Το ήθελα να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε η μητέρα του Μελανί Γκετ, στο εμβολιαστικό κέντρο στο προάστιο Βιτρί σιρ Σέν, λίγο αφότου ο γιος της έκανε το εμβόλιο.

Η γαλλική κυβέρνηση όρισε ότι οι ανήλικοι της χώρας ηλικίας 12 ετών και άνω είναι κατάλληλοι να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, υπό την προϋπόθεση να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Προηγουμένως, η μικρότερη ηλικία για εμβολιασμό στη Γαλλία ήταν τα 18 έτη ή τα 16 έτη, εάν ο ενδιαφερόμενος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ή είχε βρεθεί σε επαφή με ένα άτομο ευάλωτο στον ιό.

Στα πλούσια κράτη παγκοσμίως, οι κυβερνήσεις επεκτείνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους προκειμένου να συμπεριλάβουν μικρότερες ηλικιακές ομάδες, που κινδυνεύουν λιγότερο, σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, να νοσήσουν σοβαρά από την Covid-19.

Όμως, το όριο των 12 ετών στη Γαλλία είναι ένα από τα χαμηλότερα σε οποιοδήποτε μεγάλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νοσηλεύτρια Ορελί Ζομπ, που έκανε το εμβόλιο στον Περσεβάλ σήμερα, χρησιμοποίησε μια βελόνα, η οποία είναι περίπου στο μισό μέγεθος της βελόνας που χρησιμοποιείται στους ενήλικες.

«Τα παιδιά έχουν μικρότερα χέρια, επομένως χρειαζόμαστε μικρότερες βελόνες για να εμβολιάσουμε τα παιδιά», εξήγησε.

«Προλαμβάνει το ενδεχόμενο να αγγίξουμε το κόκαλο, την ώρα του εμβολιασμού και είναι λιγότερο ενοχλητικό για αυτά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα