Κορονοϊός - Ιταλία: Εξοργισμένος με τη στάση των πολιτών του Μιλάνου ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα
Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα AP PHOTO/LUCA BRUNO

O δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα καυτηρίασε μέσω των social media τη συμπεριφορά μέρους των συμπολιτών του, οι οποίοι δεν ακολουθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ιδιαίτερα απογοητευμένος με αρκετούς πολίτες του Μιλάνου που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ιταλικής κυβέρνησης στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης αντί να μένουν σπίτι, εμφανίστηκε μέσω μηνύματός του στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης, Τζουζέπε Σάλα.

"Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στην πόλη του Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού.

Από την Κυριακή (5/4) εξάλλου σε όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE:

24Media Network