Σαρηγιάννης: Lockdown με διακοπές μέχρι τον Μάρτιο

Σαρηγιάννης: Lockdown με διακοπές μέχρι τον Μάρτιο
Σαρηγιάννης: Lockdown με διακοπές μέχρι τον Μάρτιο SCREENSHOT SKAI

"Θεωρώ ότι το σύστημα ακορντεόν είναι το πιο ασφαλές. Eπιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε λογικά νούμερα" δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ εκτίμησε βάσει στατιστικών μοντέλων πως τα θετικά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού θα είναι περίπου 800 στα τέλη του μήνα, όποτε λήγει και το lockdown με βάση τα ισχύοντα μέτρα.

Συνεπώς, ερωτήθηκε εάν με 800 ημερήσια κρούσματα θα είναι δυνατόν να αρθεί το lockdown.

"Έχει να κάνει με την εθνική στρατηγική που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε. Μπορούμε να ανοίξουμε με 800 κρούσματα αν θέλουμε να κλείσουμε ξανά μετά από 15 μέρες - η λεγόμενη φυσαρμόνικα ή ακορντεόν. Αν θελήσουμε να μείνουμε ανοιχτοί για περισσότερο από 2 εβδομάδες, θα πρέπει να παρατείνουμε κατά 2 εβδομάδες και την καραντίνα για να πάμε στα περίπου 500 κρούσματα.

Θεωρώ ότι το σύστημα ακορντεόν είναι το πιο ασφαλές, με την έννοια ότι επιτρέπει να κρατήσουμε και τις ΜΕΘ σε λογικά νούμερα. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να είμαστε κοντά στα 200 κρούσματα σε ΜΕΘ και να μην δημιουργείται πρόβλημα στο σύστημα υγείας.

Θα πρέπει να πάμε στην λογική των τριών εβδομάδων κλειστά, δύο ανοιχτά" δήλωσε μεταξύ άλλων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Lockdown, Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network