Aραιή συννεφιά και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Aραιή συννεφιά και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο
Ηλιοφάνεια. Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιωμένος καιρός με αραιές νεφώσεις

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές , αλλά θα διατηρηθεί η φθινοπωρινή ψύχρα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια

  • Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια, αλλά οι ελάχιστες θα «μαρτυρούν» ότι βρισκόμαστε στα τέλη του Οκτώβρη. Θα έχουμε πάντως μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα βόρεια τους 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός , αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμνανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/10/1959 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά που προκάλεσαν κατολισθήσεις στο Πήλιο. — Το 2014: Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Καλαμάκι Ζακύνθου και τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Υδροσίφωνες εμφανίστηκαν σε Πειραιά και Κέρκυρα ενώ στις Ράχες Φθιώτιδας κεραυνός προκάλεσε ζημιές σε ιστιοπλοϊκό. Πλημμύρες στην Αττική και το Ρέθυμνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα