Έρχεται πολικό ψύχος- Πώς θα κινηθούν τα δύο κύματα κακοκαιρίας

Έρχεται πολικό ψύχος- Πώς θα κινηθούν τα δύο κύματα κακοκαιρίας
Στιγμιότυπο από την χιονισμένη Καστοριά Eurokinissi

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Βαλτική για να καταλήξει μετά από δυο μέρες στα Βόρεια Βαλκάνια και η άλλη διαταραχή περνά από τη χώρα μας Σάββατο μεσημέρι προς Κυριακή πρωί.

Εδώ και πολλές ημέρες έχουμε αναφέρει οτι το γύρισμα του καιρού θα γίνει από την Πέμπτη με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις που έρχονται σε δύο κύματα. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Βαλτική για να καταλήξει μετά από δυο μέρες στα Βόρεια Βαλκάνια και η άλλη διαταραχή περνά Σάββατο μεσημέρι προς Κυριακή πρωί.

Όσοι είχαν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν τα προγνωστικά των προηγουμένων ημερών θα παρατήρησαν τις μεγάλες αλλαγές στα διάφορα τρεξίματα των μοντέλων. Αυτό είναι φυσικό και εξηγείται απλά με το να σκεφτείτε πόσο μεγάλη διαδρομή, ταξίδεψαν αυτές οι πολικές αέριες μάζες μέχρι να φτάσουν στη γειτονιά μας.

Για να σας διευκολύνουμε στην ανάγνωση των δεδομένων, φτιάξαμε τα δύο βίντεο που ακολουθούν. Το ένα παρουσιάζει τον υετό ανά 6ωρο και το άλλο τις περιοχές χιονοπτώσεων πάλι ανά 6 ώρες.

ΥΕΤΟΣ:

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ:

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Για να γνωρίζετε τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν πηγαίνετε στον σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της ΕΜΥ. Ενδεικτικές τιμές της θερμοκρασίας για το ερχόμενο Σάββατο

 

Για την αναλυτική πρόγνωση του καιρού δείτε την πρόγνωση του καιρού ανά περιφέρεια στον σχετικό σύνδεσμο από την ΕΜΥ. Στο παράδειγμα μας ακολουθεί η Αττική όπου διακρίνονται τα χιόνια στα βόρεια το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Το δεύτερο κύμα του χιονιά θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο , όχι τόσο για τα μεγάλα ύψη υετού – που υπάρχουν – αλλά κυρίως διότι θα έχει κρυώσει τόσο πολύ η ατμόσφαιρα , ώστε πλέον ότι πέφτει, θα είναι χιόνι. Προσοχή και με αυτόν τον χιονιά στην Εύβοια και πάλι. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις. Ακολουθείτε τις oδηγίες της ΓΓΠΠ και όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα