Καύσωνας Κλέων: Νέα θερμή “εισβολή” – Πώς θα εξελιχθεί, πού θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος

Καύσωνας Κλέων: Νέα θερμή “εισβολή” – Πώς θα εξελιχθεί, πού θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος
Καύσωνας, στιγμιότυπο από παραλία ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από την Πέμπτη. Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος.

Από την Πέμπτη το δεύτερο κύμα της ζέστης με κορύφωση των θερμοκρασιών την Κυριακή. Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Ακολουθεί τρίτο και (πιθανόν) τελευταίο κύμα, με κορύφωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Το παραπάνω μετεώγραμμα της Αθήνας είναι χαρακτηριστικό για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Από την Πέμπτη ξεκινάει ο ανήφορος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα εξασθενεί στο Αιγαίο το μελτέμι. Οι θερμοκρασίες τοπικά θα φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη θα είναι αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός και την Παρασκευή με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς και αργότερα θα ενισχυθούν.


Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει αλλά αυτή η πτώση θα είναι πρόσκαιρη.

Δείτε τη συνολική εξέλιξη του δεύτερο κύματος ζέστης σε ένα βίντεο

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα