Καιρός 25η Μαρτίου: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 25η Μαρτίου: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Ηλιόλουστος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές- Το απόγευμα πιθανόν λίγα φαινόμενα στα Βορειοανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές τη Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές με λίγες τοπικές βροχές στη Θράκη το απόγευμα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…. Στις 25/3/1900 σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα με καταστροφές από κεραυνούς. Το 1998 επικράτησαν ισχυροί καταβάτες άνεμοι στα Ιωάννινα που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια κυρίως στη παραλίμνια περιοχή. Έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, 115 km/h στο Ελληνικό (ΕΜΥ).

137mm βροχόπτωσης στην Αττική σε 12 ώρες. Το 2009 ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Μανωλάδα Ηλείας και προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων. Το 2013 είχαμε 140 km/h μέγιστη ριπή ανέμου στο Κάβο Ντόρο. Το 2016 σημειώθηκε χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version