Καιρός: Αυξημένη συννεφιά, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Αυξημένη συννεφιά, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
Αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Αττικής Theodore Manolopoulos / SOOC

Διατηρούνται αυξημένες οι νεφώσεις κατά περιόδους και συνεχίζεται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικές βροχές και θερμοκρασιακά ήπιος καιρός. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με λίγα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες . Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική . Τοπικά έντονα φαινόμενα την Παρασκευή και Σάββατο στα ΒΔ

Η μεταφορά σκόνης

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται αραιή συννεφιά, που γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσει και το βράδυ στο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους 22 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 30/3/1976 θυελλώδεις προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, με γενικό απαγορευτικό απόπλου πλοίων και πτήσης αεροσκαφών. Το 1990 εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα