Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια έως το τέλος της εβδομάδας

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια έως το τέλος της εβδομάδας
Ασταθής καιρός EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή και μικρή ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια, αλλά πιο περιορισμένη στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και από την Παρασκευή τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι το τέλος της εβδομάδος, κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 με ενίσυση αργότερα στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-06-2022

Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-06-2022

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της δυτικής- κεντρικής και νότιας χώρας, τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-06-2022

Στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 29 και 30 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα