Καιρός: Έως 38 βαθμούς το Σάββατο – Πτώση την Κυριακή

Καιρός: Έως 38 βαθμούς το Σάββατο – Πτώση την Κυριακή
Καύσωνας Eurokinissi

Διατηρείται το μελτέμι στο Αιγαίο και η αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια
  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας περί τους 35 με 36 βαθμούς στα ανατολικά και τους 36 με 37 στη δυτική Ελλάδα και πρόσκαιρα το Σάββατο τοπικά 38 βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές . Το μελτέμι στα 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ

Δείτε και την πορεία των αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa

Σήμερα Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στο Ιόνιο τους 34 με 35 στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 βαθμούς και στη ανατολική νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 30-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο,την Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο,την Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 34 και 36 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα