Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ανέμους και χιονοπτώσεις

Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ανέμους και χιονοπτώσεις
Βροχή Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές, ανέμους και στα ορεινά με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια – Χιόνια στα ΒΔ ορεινά
  • Η θερμοκρασία στα νότια θα ανέβει ενώ στα βόρεια θα πέσει
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ στη νότια χώρα βαθμιαία θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα έχει μέγιστη τιμή τους 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 20/3/2007 είχαμε υδροσίφωνα στη Κέρκυρα και το 2011 επίσης υδροσίφωνας στον Κέφαλο της Κω. Ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν την Κρήτη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα