Καιρός: Εξπρές κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα

Καιρός: Εξπρές κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα

Εξπρές κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Έντονα φαινόμενα όπως προβλέπονται στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
  • Οι ΝΔ αλλά και οι ΒΔ που θα επικρατήσουν άνεμοι θα είναι ριπαίοι-Υπάρχουν πολλές περιοχές που επηρεάζονται ακόμη και τα αυτοκίνητα από πλευρικούς ανέμους πχ στα δυτικά της Αττικής
  • Οι βροχοπτώσεις δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια , αλλά η ραγδαιότητά τους κατά τόπους θα είναι μεγάλη
  • Βρισκόσαστε σε δυνατή καταιγίδα οδηγώντας; Οδηγείτε με σύνεση και μην αναπτύσσετε μεγάλες ταχύτητες

Το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

 

Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 8 τοπικά 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες νότιοι 8, στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 και στο Αιγαίο τους 17 με 18  βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική – Βελτίωση από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Έντονα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα 14/12/1951 είχαμε χιονοπτώσεις στην Αθήνα, ενώ το 2008 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη Κω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα