Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά την Πέμπτη

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά την Πέμπτη
Βροχή INTIME NEWS

Νέα μεταβολή του καιρού το επόμενο διήμερο με βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Νέα μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και βαθμιαία 6-7 και τοπικά το βράδυ τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Πολύ έντονα τα φαινόμενα το ερχόμενο Σάββατο, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά ηπειρωτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδος.

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν Σήμερα στις 9/12/1925 είχαμε έντονες χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και το χιόνι στο κέντρο του Βόλου ξεπέρασε το 1 μέτρο. Το 2007 δημιουργείται ανεμοστρόβιλος στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και το 2009 στην Πάτρα. Την ίδια μέρα είχαμε πλημμύρες στον Βόλο με εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2007 το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό #Isaac προκάλεσε σφοδρή θύελλα στη ΒΔ Ευρώπη. Δείτε τι σημαίνει να περνάς το ακρωτήριο #Finistero και το Bay γενικότερα Δείτε πολλούς φάρους και ειδικότερα τον στοιχειωμένο φάρο του #Tevennec ο οποίος είναι αυτόματος από το 1910, όπου ο πρώτος φαροφύλακάς του τρελάθηκε . Ο φάρος είναι ηλικίας 141 ετών. Βρίσκεται στο στενό «Raz de Sein» που θεωρείται από τα πιο δύσκολα για τα πλοία, εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων. Ο πρώτος φαροφύλακας, ονόματι Henri Guezennec, λέγεται πως τρελάθηκε το διάστημα που έμενε εκεί από το 1875. Ακολούθησαν ακόμα 23 φαροφύλακες αλλά κανείς δεν τόλμησε να μείνει εκεί από το 1910 έως σήμερα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version