Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με χιονοπτώσεις, παγετό και βοριάδες

Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με χιονοπτώσεις, παγετό και βοριάδες
Διατηρείται ο παγετός eurokinissi

Χειμωνιάτικος καιρός με πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα, ισχυρό παγετό και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Ο καιρός γίνεται χειμωνιάτικος με χιόνια όχι μόνο στα ορεινά -ημιορεινά , αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρα
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και θα κυμανθεί πολύ κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι την Κυριακή Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται κακοκαιρία με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 03 με 05 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10-03-2022


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στην ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο τους 6 με 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-03-2022


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια , τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022


Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια , τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια όχι όμως πολλά Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα