Πρόγνωση καιρού για Πάσχα: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Πρόγνωση καιρού για Πάσχα: Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

  • Η θερμοκρασία από σήμερα έχει επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με τάση περαιτέρω ανόδου το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού μέχρι το Πάσχα

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές και το Πάσχα θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος και τη νέα εβδομάδα, με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια.

Καιρός Μ. Πέμπτη – Μ. Παρασκευή – Μεταφορά σκόνης

Μεταφορά σκόνης την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός γυρίζει προς τον βοριά και απομακρύνεται η σκόνη από την περιοχή μας.

Καιρός Μ. Πέμπτη (21-04-2022)

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι, στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Μ. Παρασκευή (22-04-2022)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αραιή συννεφιά. Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 23 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μ. Σάββατο (23-04-2022)

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, που το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Πάσχα 2022 (24-04-2022)

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα του Πάσχα (25-04-2022)

Αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα