Καιρός: Καύσωνας διαρκείας – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς
Τουρίστες στην Αθήνα Eurokinissi

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται καύσωνας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμώνται περί τους 41 °C στην ηπειρωτική χώρα. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τρίτη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου όπου θα φτάσουμε σε μέγιστες τιμές περί τους 41 °C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τις ακτές της Αφρικής θα μας επηρεάσουν τουλάχιστον για ένα πενθήμερο και στο βίντεο που ακολουθεί παρατηρούμε οτι οι υψηλότερες τιμές στην στάθμη των 850 hPa παρατηρούνται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, ενώ από την Κυριακή αρχίζουν λίγο και υποχωρούν.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και τις αρχές Ιουλίου θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.

Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι σχετικά ασφαλή συμπεράσματα μπορούμε να έχουμε μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου . Απο εκεί και μετά παρότι φαίνεται οτι υπάρχει μια πτωτική πορεία στις μέσες τιμές της θερμοκρασίας , δεν αποκλείεται τα προγνωστικά να ανατραπούν και γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 37 με 38 βαθμούς ενω από την Τετάρτη και μετά θα έχουμε τοπικά και 41 βαθμούς Κελσίου. Ουσιαστικά δεν θα υπάρχει διαφοροπόίηση των θερμοκρασιών μεταξύ βορρά και νότου και οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Η τοπικότητα και πάλι θα διαδραματήσει σημαντικό ρόλο καθώς σε πολλές περιοχές λόγω καταβατικών ανέμων δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες να είναι ακόμη υψηλότερες. Αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στις παρακάτω προβλεπόμενες θερμοκρασίες για την Παρασκευή από τους χάρτες της ΕΜΥ


Σε ότι αφορά στην Αθήνα οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμώνται περί τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Βέβαια από την Παρασκευή θα ανέβουν οι ελάχιστες τιμές και ο υδράργυρος ακόμη και το βράδυ δεν θα υποχωρήσει κάτω από τους 28 βαθμούς και θα ζεσταθούν και τα κτήρια.


Τις επόμενες ημέρες θα έχετε συνεχή ενημέρωση με τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα