Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Πέμπτη – Νέο κύμα ζέστης από την Κυριακή

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Πέμπτη – Νέο κύμα ζέστης από την Κυριακή
Καύσωνας Eurokinissi

Έως και 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη. Σταδιακή μείωση από την Παρασκευή, ενώ έρχεται νέο κύμα ζέστης από την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά μπουρίνια το απόγευμα της Πέμπτης στα βόρεια
  • Ειδικότερα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας τοπικά στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση

Την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στο βίντεο διακρίνεται η κορύφωση του πρώτου κύματος την Πέμπτη και ακολούθως διακρίνεται η αι9σθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Η προοπτική του καιρού

Ο υετός και οι άνεμοι

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 με 39 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 23-06-2022

Στη Μακεδονία, κυρίως την κεντρική και την ανατολική και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και τη Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-06-2022

Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 6 βαθμών, και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 βαθμούς και στα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά και τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από τα δυτικά, με μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 39 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα