Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας – Έως και 39 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας – Έως και 39 βαθμούς Κελσίου
Αυξάνεται η θερμοκρασία Eurokinissi

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 39 βαθμούς. Περιορισμένη αστάθεια και άνεμοι 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα και τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στο βίντεο διακρίνεται η κορύφωση του πρώτου κύματος την Πέμπτη και ακολούθως διακρίνεται η αι9σθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Ο υετός και οι άνεμοι

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 με 39 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 22/6/1963 είχαμε νεκρό ζευγάρι 39 και 37 ετών στην Ελασσόνα από κεραυνό. Πρόκληση πυρκαγιάς από κεραυνό σε 12 στρέμματα σιτηρών στα Καλύβια Τσαριτσάνης. Νεκρή από κεραυνό γεωργός στην Πτολεμαΐδα ετών 32, προβλήματα από καταιγίδα και στη Θεσσαλονίκη. Το 1968 είχαμε πλημμύρες στην Αττική. Το 2016 σημειώθηκαν 41°C στη Λίνδο Ρόδου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα