Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Ηλιοφάνεια στην Αττική Dimitris Kapantais / SOOC

Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και αστάθεια τις απογευματινές ώρες κυρίως το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια κυρίως τοπ Σαββατοκύριακο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΈΜΠΤΗ 12-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13-05-2022

Στη νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΆΒΒΑΤΟ 14-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΉ 15-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή μπόρα Το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα