Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Ζέστη στην Αθήνα Eurokinissi

Βελτιώνεται ο καιρός και και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα επανέλθει σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα 6-7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα και και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού στα μέσα της εβδομάδος

Την Κυριακή στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στυα κανονικά για την εποχή Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις,οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: στις 10/7/1977 επικράτησε καύσωνας στην Ελλάδα με 48°C στο Τατόι και την Ελευσίνα Ευρωπαικό ρεκόρ θερμοκρασίας .

To 2009 είχαμε καταιγίδες στη Β. Ελλάδα.

Το 2015 προκλήθηκαν λλημμύρες σε Πάτρα, Δομοκό, Καβάλα και Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, χαλαζοπτώσεις στους νομούς Λάρισας, Καβάλας και Ροδόπης. Στην Αμβροσία Ροδόπης και στη Ναύπακτο κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα