Καιρός: Βελτίωση και επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτίωση και επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες γαι την εποχή και βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα κυλήσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα από την Πέμπτη στα ΝΑ τα 6 με 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Με περιορισμένη αστάθεια θα κυλήσει η εβδομάδα και με την θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα

ΥΕΤΟΣ -ΑΝΕΜΟΙ -ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σήμερα Τρίτη στη βόρεια χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανούς όμβρους στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-05-2022

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 24 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 05-05-2022

Στις νησιωτικές περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-05-2022

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως την Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα