Καιρός: Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερή μέρα στα Τζουμέρκα eurokinissi

Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κυρίως στα Βόρεια, τα Ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κυρίως στα Βόρεια, τα Ανατολικά και τα νότια
  • Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη


Καιρός Πέμπτη – 25η Μαρτίου

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη


Καιρός Παρασκευή

Βελτιωμένος καιρός και μόνο στη νότια κυρίως νησιωτική χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή


Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Αττική

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα