Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα
Βροχερός καιρός EUROKINISSI

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανό να είναι κατά τόπους έντονες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια αλλά στα υπόλοιπα θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες σχεδόν όλη τη χώρα και ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια στους 10 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 9/1/1966 το χιόνι στην πόλη του Βόλου φτάνει το μισό μέτρο, με -7.2°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Ν. Αγχίαλο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

9 Ιανουαρίου 1975: Έναρξη τετραήμερης (9-12/1) ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε σχεδόν όλο το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, από τον Κόλπο του Μεξικού μέχρι την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, αρχικά με ισχυρές καταιγίδες και φονικούς ανεμοστροβίλους και στη συνέχεια με ισχυρές χιονοπτώσεις. Ήταν μία από τις ισχυρότερες κακοκαιρίες που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ τον 20ο αιώνα με το μεγαλύτερο ξέσπασμα ανεμοστροβίλων για το μήνα Ιανουάριο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα