Καιρός: Υποχωρούν οι χιονοπτώσεις την Κυριακή, παραμένει έντονο το κρύο

Καιρός: Υποχωρούν οι χιονοπτώσεις την Κυριακή, παραμένει έντονο το κρύο
Eurokinissi

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα χιόνια στα ανατολικά αλλά σε χαμηλό υψόμετρο

  • Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο, τοπικά ολικός παγετός στα βόρεια

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως την Εύβοια και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 3 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 7 με 11 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 11 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική  τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) , αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 17/1/1964 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και χιονόστρωση και στην Αθήνα. —Το 2010 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στη Κρήτη με πλημμύρες στο Ρέθυμνο και 1 νεκρό. Το 2011 είχαμε ισχυρές βροχές στο νομό Χανίων, με 140 χιλιοστά βροχής στη Σαμαριά. — Το 2016 εκδηλώθηκαν πλημμύρες σε Σέρρες (1 νεκρός), Ροδόπη και Καρδίτσα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα