Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα – Από το απόγευμα βελτίωση

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα – Από το απόγευμα βελτίωση
Βροχή στην πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι θα ξανάχουμε φαινόμενα από ένα άλλο χαμηλό που θα έρθει Τρίτη προς Τετάρτη. Περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα τρίτο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή αλλά ακόμη είναι μακριά για ασφαλείς προβλέψεις.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τη κεντρική Ευρώπη.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το μέτωπο που θα περάσει πάνω από την χώρα μας.

 

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει βροχερός καιρός σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 18/11/1899 είχαμε βραδινή θύελλα που έπληξε την Αττική με θύματα και πλημμύρες. Υπολογίστηκε ύψος βροχής πάνω από 100mm μέσα στη νύχτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα